Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk elazığdanhhaberler toki kentsel dönüşüm can kaybı yerelhaber yenıufuk yeniufuk gazetesi

Bu haber kez okundu.

2020 Yılı Ödeneğinin Yüzde 55'i hizmete Dönüştü

İl Özel İdaresi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, bölge müdürleri, kurum ve kuruluş müdürleri, il genel meclisi üyeleri katıldı.

Toplantıda kamu yatırımlarının mevcut durumu ve yıl sonuna kadar gerçekleştirilecek yatırımlara ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Genel Bütçeden Elazığ'a 2020 yılı için 880 Milyon TL kaynak aktarıldığını belirterek, bu bütçenin yüzde 55'lik kısmının hizmete dönüştüğünü kaydetti.  Vali Yırık, kalan bütçenin de daha rasyonel ve akılcı yöntemlerle hizmete dünüşeceğini belirtti.

Vali Yırık, şöyle konuştu: "Bu toplantıda Devletimizin, hükümetimizin kıt kaynaklara rağmen, tasarruf çalışmalarına rağmen cömertçe Elazığımıza ayırmış olduğu, toplamda 681 proje ile 6 milyar 880 Milyonluk kamu yatırımlarının gidişatının gerçekleşme oranlarının konuşulacağı, hizmetlerin hangi aşamada olduğu ile ilgili bilgilerin müteala edileceği bir toplantı olacak.

Yine, il özel idaremizin 108 Milyon Lira miktarla 2020 yılı içerisinde gerçekleştireceği projelerin gidişatı ile ilgili arkadaşlarımız bilgiler sunacaklar. Kamu genel bütçeyle tahsis edilen 2020 yılı ödeneği 812 milyon TL.

Bu rakamın şuana kadar 477 Milyon TL'si, yaklaşık yüzde 55'lik kısma tekabül ediyor.

Bir gerçekleşme pozisyonu var. Bundan sonraki çalışmalarda da arkadaşlarımız bu kaynakların rasyonel, akılcı devletimizin, tüm vatandaşlarımızın hakları olan, zorla bir araya getirilen ve vatandaşlarımıza hizmet olsun, bundan sonraki süreçte insanlarımıza daha müreffeh bir Türkiye'de Elazığ ölçeğinde yaşatabilmek amacını taşıyan bu çalışmaların etkinlikle yürütülmesi görevleri hepimize hayırlı olsun." dedi.

Vali Erkaya Yırık'ın konuşmasının ardından yatırımcı kurum ve kuruluş yöneticileri Elazığ'da gerçekleştirdikleri projelere ilişkin kapsamlı bilgiler paylaştı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol