Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler türkiyede deprem yenıufuk yeniufuk gazetesi

Bu haber kez okundu.

Arslan: "Kısa Çalıma Ödeneğinin Uzatılması İş Dünyası Adına Önemli Bir Destek"

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından talep edilen Kısa Çalıma Ödeneğinin yıl sonuna kadar uzatılması hususu 31 Ağustos 2020 tarih ve 31230 sayılı Resmi Gazetede iki ay süre ile uzatılması kararlaştırıldı…
RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Yeni Koronavirüs (Kovid-19) Nedeniyle Dışsal Etkilerden Kaynaklanan Dönemsel Durumlar Kapsamındaki Zorlayıcı Sebep Gerekçesiyle Kısa Çalışma Uygulanan İşyerleri İçin Kısa Çalışma Ödeneğinin Süresinin Uzatılması Hakkındaki Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’nin 31 Ağustos 2020 tarih ve 31230sayısında yayımlandı. Kararla Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında 26 Mart 2020’de başlatılan kısa çalışma ödeneği uygulaması, mevcut faydalananlar için iki ay daha uzatıldı. Böylece, başladıkları tarih esas alınarak işverenlerin büyük bir bölümü kısa çalışma ödeneğinden 31 Ekim’e kadar yararlanmaya devam edecek.

İŞ DÜNYASI ADINA TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUZ…

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Kısa Çalışma Ödeneğinin süresinin uzatılmasının iş dünyası için çok önemli bir destek olduğunu ifade ederek, “Kısa Çalışma Ödeneği ile Ekim ayı itibarı ile başlayacak olan, iş dünyasının ertelenen borçlarının ödenmesi süresinin bir yıl uzatılması hususunda Odamızın 17 Ağustos 2020 tarihinde bir çalışması olmuştu.

Bu talebimizi TOBB üzerinden ilgili Bakanlıklara iletilmesini talep etmiştik. Odamızın bu girişiminin ardından bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan kararname ile Kısa Çalışma Ödeneğinin iki ay daha uzatıldığı haberini aldık.

İçinden geçmekte olduğumuz bu süreçte iş dünyası adına bu destek çok değerlidir.

Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese iş dünyamız adına teşekkür ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol