Öne Çıkanlar Arslan: İş Dünyası Olarak 2021 İçin Ümitli ve Heyecanlıyız 8inciye Hazırlanıyor az hasarlı YENİ KARAR İKİ TARİHİ ESER HAYATA DÖNDÜRÜLÜYOR

Bu haber kez okundu.

Arslan, TEKNOFEST Türkiye Birincisi Öğrencilerle Buluştu

Öğrencilerimizin bu başarısını taçlandırmak istiyoruz…

Fırat Üniversitesi Öğrenci ve Akademisyenlerinin bu başarısının Elazığ adına çok değerli olduğunu ifade eden Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, “Bilindiği gibi Fırat Üniversitesi öğrencilerimiz geçtiğimiz ay sonunda Gaziantep'te düzenlenen Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği olan TEKNOFEST’te ‘İnsanlık Yararına Teknoloji’ alanında ‘Afet Yönetimi’ kategorisinde geliştirdikleri Arama Kurtarma Robotu ‘Umut’ ile Türkiye birinciliği elde etmiştir.

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği bölümü öğrencilerinden Ersin Ulaş, Gizem Arslan ve Özlem Karagöz ile Mekatronik Mühendisliği bölümü öğrencilerinden Ömer Muhammet Uzun, Abdurrahman Onat ve Faruk Akyol tarafından hazırlanan ve proje danışmanlığını Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu'nun yapmış olduğu ‘Enkaz Altı Arama Kurtarma Robotu Projesi’, depremde enkaz altında kalan canlıların yerinin tespit edilmesi, görüntülü ve sesli iletişim kurulması ve acil ihtiyaçların karşılanmasına yönelik tasarlamış ve başta ilimiz olmak üzere Ülkemizde acı tecrübeleri olan deprem konusunda çok değerli bulunmuştur.

Bu değerli çalışmayı tüm insanlığın istifadesine sunmak ve seri üretim ile Elazığ için de bir inovatif değer olarak il sanayisine dahil etmek üzere başarıyı taçlandırmak istiyoruz.

Bu doğrultuda Öğrence ve Akademisyenlerimizle birlikte OSB İnovasyon Merkezi başta olmak üzere, seri üretim için altyapısı olan Bader Group İşletmemizi ziyaret ederek değerlendirmelerde bulunduk.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak, milli ve yerli teknolojilerin geliştirilmesi ve ülkemiz envanterine katılması hususunda her türlü girişimi destekliyor ve SUHA Kümelenmesi üzerinde çok önemli girişimlerimizi sürdürüyoruz.

Ben bu vesile ile öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi bir kez daha tebrik ediyor, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm süreçlerde yanlarında yer almaya devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol