Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

Bakan Yardımcısı Şuay Alpay'a Yeni Görev

Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı.

ŞUAY ALPAY KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 1986 yılında Kamu İşverenler Sendikasında uzman yardımcılığı görevinde bulundu. 1986 yılında hâkimlik stajına başladı, 1991 yılına kadar ceza ve hukuk hâkimliği yaptı. 1991 yılından sonra serbest avukat olarak çalıştı. Sivil toplum kuruluşlarında kuruculuk ve yöneticilik yaptı. TBMM 24. ve 25. Dönem AK Parti Elazığ milletvekilliği yapan 59 yaşındaki deneyimli siyasetçi, 2015 yılında Milli Savunma Bakan Yardımcılığı görevine atandı. Alpay, Bakan Yardımcılığı görevini sürdürüyor. Alpay ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı. Alpay, evli ve 3 çocuk babasıdır.

TÜRK HAVACILIK VE UZAY SANAYİİ

Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ), 28 Haziran 1973 tarihinde Türkiye'nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kurulmuştur. Türk Hava Kuvvetleri'nin savaş uçağı ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak F-16 uçaklarının kullanılması kararı ile birlikte; F-16 uçağının üretimi, uçak üzerindeki sistemlerin entegrasyonu ve uçuş testlerini yaparak Hava Kuvvetlerimize teslim etmek üzere TUSAŞ tarafından 1984 yılında TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI), Türk-ABD ortak yatırım şirketi olarak 25 yıllığına kurulmuştur. 25 yıllık süreç tamamlanmadan, 2005 yılında TAI'nin yabancı hisseleri Türk hissedarlar tarafından satın alınarak şirket yeniden yapılandırılmıştır. Bu kapsamda TAI ve TUSAŞ birleşerek, TUSAŞ – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. çatısı altında faaliyetlerini genişletmiş, havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin geliştirilmesi, modernizasyonu, üretimi, sistem entegrasyonu ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde Türkiye'nin teknoloji merkezi konumuna gelmiştir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol