Öne Çıkanlar yenıufuk yeniufuk gazetesi elazığyerelhaber DEPREM teşekkür İstanbul

Bu haber kez okundu.

BAL’A NASIL BİR ÇARE DÜŞÜNÜLÜYOR

Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde etkili olan Covit-19 vakası nedeniyle Amatörde ligler oynanmamış ve tescil edilerek sezon sona ermişti.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı (ASKF) tarafından 1. Amatör ligi lider tamamlayan Yolspor ve 2. Sıradaki Kovancılar Takımlarımız 2020-2021 sezonunda Fırat Üniversite ile birlikte 3 takım olarak ilimizi Bal Ligi’nde temsil edeceklerini açıklamışlardı.

Yapılan açıklamanın üzerinden yaklaşık 40 gün geçti ve TFF henüz Bal Ligi’nin talimatlarını, grupları ve başlama tarihleri hakkında açıklama yapmadı. Transfer sezonunun da 4 Ağustosta başlayıp 5 Ekim’de sona ermesi en çok Bal Ligi takımlarını endişeye sokmuş durumda.

Yolspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Ahmet POLAT, yaptığı açıklamada TFF’nin henüz Bal Ligi ile ilgili kararının çok geciktiğini söyleyerek tepki gösterdi.

Gazetemize yaptığı özel açıklama ile POLAT, şu konulara değindi; ‘’TFF Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Ligi başlattı Bal ligini neden böyle uzattı anlamış değiliz. TFF Başkan Vekili ve Amatör İşler Sorumlusu TASKK Genel Başkanı Ali DÜŞMEZ Başkanlığında İstanbul’da bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantı sonrası alınan kararlar henüz açıklanmadı. Biz kulüp olarak ne mevcut kadromuz ne de dış transfer konusunda net kararlar alamıyoruz. Çünkü hangi grupta yer alacağız, hangi deplasmanlarımız olacak, maçlar ne zaman başlayacak, transfer tahtası 5 Ekimde kapanıyor nasıl bir program sergileyeceğiz, talimatta neler yer alacak gibi konular bizi endişelendiriyor. Hocalarımız ve futbolcularımız ile sürekli iletişim içerisindeyiz. Kararların uzaması hem hocalarımızı hem de futbolcuları bunaltmış durumda. Başlanacaksa tarih ve şartlar oluşturulsun, yoksa haklarımız saklı kalmak kaydı ile önümüzdeki sezonun planlarını yapalım’’ dedi.

YAŞ SINIRLANMASI HATA…

Bal Ligi’nde TFF’nin yaş sınırlaması hakkında da bilgi veren POLAT; ‘’Bal Ligi profesyonel takımların en alt kısmı. Şimdi bizim gibi kulüpler ilk hedef olarak futbolu her açıdan eğitim veren ve profesyonel takımlarda forma giyen kişiler yetiştirmek. Yolspor kulübü olarak bu anlamda çok şükür hem profesyonel hemde yerelde tüm takımlarda bizden yetişme futbolcular var. Biz bu sezon Bal Liginde mücadele edeceğiz. Yaş sınırlamasında hocamız değerlendirmelerde bulunacak. Yaşı büyük futbolcuların bizim gibi kurum takımlarda yaşı küçük gençlerimize hocalarımızın dışında ağabeylik ve örnek konumunda çaba gösteriyorlar. Bizler olaya böyle bakıyoruz. Yaşı büyük futbolcular da bu alanda evlerine maddi destekte bulunuyorlar. Sınırlama ile maddi sıkıntı yaşayacaklar. TFF her zaman olduğu gibi yine kendini ve üst ligleri düşünüyor. Bu konuya da bir değerlendirme yapması şart’’ dedi.

ÖNCE SAĞLIK, SONRA LİG…

Vakaların artması ve Bal Ligi konusunda henüz bir açıklama yapılmazken; TFF’nin yaptım oldu duruma geçmemesini bekleyen Yolspor kulübü kesin karar bekliyor. Yolspor Futbol Şube Sorumlusu Ahmet POLAT konu hakkındaki değerlendirmesinde şunlara yer verdi; ‘’Bizim amacımız ve çabalarımız spor yapmak ve sporun eğitimini gençlere vermek. Şuan gündemi bir hayli meşgul eden virüs vakaları ile TFF bizim için kararı çok geciktirdi. Öncelikli olarak bizim tek düşüncemiz sağlık. Bir şekilde ligler başlar ve devam eder ama sağlık açısından vakalar artar benim sporcuların bu vakaya yakalanırsa ben kime neyin hesabını verebilirim. İnsan sağlığı benim için her şeyden önemli’’ dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol