Öne Çıkanlar KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti yaz sıcaklıkları YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi satın alınacaktır

Bu haber kez okundu.

Başkan Dumandağ, TOBB Ticaret Borsaları Konsey Toplantısına Katıldı

Toplantıya Elazığ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Ticaret Borsaları Konsey Üyesi M.Ali Dumandağ da katıldı.

TEMEL SORUNLAR MASAYA YATIRILDI

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu toplantıda, pandemi sürecinde yaptıkları çalışmalardan bahsetti ve takip ettikleri konular hakkında bilgiler verdi.

Ayrıca, tarım sektöründeki durum, ürün piyasaları ve sorunları ele alındı.

İlgili bakanlıklara ve kamu kurumlarına iletilecek talepler ve öneriler görüşüldü. Toplantıda temel olarak; Pandemi nedeni ile ekonomik olarak zorluk yaşayan esnafın Vergi ve SGK ödemelerinin ötelenmesi ve vadelendirilmesi, Ötelenen kamu ve özel banka kredilerinin ilk taksit ödemeleri Ekim ayında başlıyor.

Bu ödemelerde kolaylık sağlanması, Kısa Çalışma Ödeneği'nin 2020 yılı sonuna kadar devam ettirilmesi ve pandemi sürecine bağlı olarak 2021 yılında da sürdürülmesi, Kamuda esnafın beklediği alacakların ya hazine garantili tahvil yada nakit olarak ödenmesi konuları ele alındı.

BAŞKAN DUMANDAĞ'IN TALEPLERİ TALEPLERİ

Toplantıda söz alan Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, İthal et politikası nedeniyle besicilerin zor duruma düştüğünü, girdi maliyetleri yüksek olmasına rağmen et satış fiyatlarının besicilerin maliyetlerinin altında olmasının durumu daha da zorlaştırdığını aktardı.

Başkan Dumandağ, et fiyatları yükselirken nasıl piyasaya müdahale ediliyorsa, fiyatlar düşerken de müdahale edilmesi gerektiğini ifade etti.

"KURU DUT'DA KDV YÜZDE 1'E İNDİRİLMELİ"

Toplantıda ayrıca, Elazığ'da yüksek miktarda Kuru dut üretimi yapıldığı gündeme getiren Başkan Dumandağ, buna rağmen satışta uygulanan %8 KDV oranının tüketiciye yansıtıldığını ve bunun da ticareti etkilediğini söyledi..

Başkan Dumandağ, bu olumsuzlukların önüne geçilebilmesi adına "Kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı, ceviz, fındık, antep fıstığı, çam fıstığı, yer fıstığı, kestane, leblebi, ayçiçeği çekirdeği, kabak çekirdeği” ürünlerinde olduğu gibi kuru dutun da KDV oranının %1'e çekilmesi gerektiği talep etti.

"HAYVAN BAŞINA 300 TL FON KALDIRILMALI"

Hayvan ithalatında baş başına 300 TL fon alındığına dikkat çeken Başkan Dumandağ, girdi maliyetleri yüksek olan besicilere destek olunması amacıyla bu fonun kaldırılmasının önem arzettiğini söyledi.

Küçükbaş yayla kiralamalarında yaşanan sıkıntıları da dile getiren Dumandağ,, Erzincan, Bingöl ve özellikle Erzurum illerinde küçükbaş yayla kiralamalarında ciddi sıkıntılar olduğunu belirterek Elazığ tarım, hayvancılık ve hizmet sektörüne yönelik üreticilerin ve esnafların taleplerini ve sorunlarını dile getirdi.

Başkan Dumandağ, başta Elazığ olmak üzere 8 ilin 6.Bölge Teşviklerinden yararlanmaya devam etmesi ile alakalı göstermiş olduğu çabadan dolayı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol