Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NIN VİZYON PROJELERİ HAYATA GEÇMEYE DEVAM EDİYOR

Elazığ Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Düzenleme Projesi ile insan ve araç trafiğinin en yoğun olduğu bölgede, şehrin otopark ihtiyacına önemli ölçüde çözüm oluşturularak şehrin merkezi konumunda bulunan alana yepyeni bir kimlik kazandırılacak. 

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “ŞEHRİMİZİN GELECEĞİ İÇİN YOĞUN BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, hayata geçirilecek proje ile şehrin en önemli ihtiyaçları arasında ilk sırada bulunan ve modern şehir yapılaşmasının önemli gereksinimleri arasında yer alan otopark sorununa çözüm oluşturacaklarını kaydetti. Şehre kimlik kazandıracak meydan düzenlemesi ve yeraltı katlı otopark projesi ile şehre değer kazandıracak yeni bir adımı daha hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Şehrimizin gelişim ve değişimine değer kazandırmak adına çalışmalarımızı kararlıkla sürdürüyoruz. Attığımız her adımla şehrimizi ihtiyaçlar doğrultusunda yarınlara hazırlıyoruz. Şehrimizi modern yol ağıyla donatma yolunda çalışmalarımızı sürdürürken yeraltı katlı otopark projemiz de şehir içi trafiğini rahatlatmaya katkı sağlayacaktır. 

Yine projemiz kapsamında yeraltı otoparkı olarak inşa edilecek eski SGK binasının bulunduğu alanın üst kısmını ise 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Kapalıçarşı ile bütünlük oluşturacak şekilde meydan olarak düzenleyeceğiz. Peyzaj düzenlemeleri, oturma alanları, süs havuzları, ses ve ışık gösterileri ile şekillendireceğimiz meydan düzenlemesi ile de şehrimize yepyeni bir yaşam alanı kazandırmış olacağız. Şehrimizin geleceği için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Şehrin su ihtiyacının temini, şehrin altyapısının yenilenmesi, fuar ve kongre merkezi, şehirlerarasıotobüs terminali, mini terminal projelerimiz başta olmak üzere hemşehrilerimizin bugün ve yarınlara dair ihtiyaçlarını çözüme ulaştıracak projelerimize ilişkin çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnanıyorum ki attığımız adımlarla Elazığ’ımız gelecek on yıllara daha bir güvenle ulaşacaktır.” dedi.  

PROJE START ALIYOR, YAPIM İHALESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Elazığ Belediyesi’ne devredilen eski SGK binasının yıkımının gerçekleştirilmesinin ardından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Düzenleme Projesi yapım ihalesi gerçekleştirildi. Proje kapsamında yıkımı gerçekleştirilen eski SGK binasının bulunduğu alan, toplam 7.000 metrekare kapalı alana sahip iki katlı 224 araç kapasiteli yeraltı otoparkı olarak düzenlenecek. 

Modern teknoloji ile donatılacak otopark alanında vatandaşlar boş yer aramak için ekstra zaman harcamasına gerek kalmadan elektronik yönlendirme sistemi ile araçlarına park edebilecek. Elektronik ‘Dolu-Boş’ sistemi sayesinde araçlarını park etmek isteyen vatandaşlara kaç araçlık park alanı olduğugösterilecek. Otopark bünyesinde ayrıca oto yıkama alanı yer alacak. 

ŞEHRE YEPYENİ BİR YAŞAM MERKEZİ

Yeraltı otoparkı olarak inşa edilecek eski SGK binasının bulunduğu alanın üst kısmı ise 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Kapalıçarşı ile bütünlük oluşturacak şekilde yeni bir yaşam alanı olarak düzenlenecek. Kapalı Çarşı, Saray Cami ve çevresindeki sokaklarda da sağlıklaştırma çalışmaları gerçekleştirilerek şehrin merkezine yepyeni bir vizyon kazandırılmış olacak. 

Meydan olarak düzenlenecek 11.000 metrekarelik alanın yaklaşık 7.000 metrekaresinde andezit ve bazalt gibi doğal taşlarla peyzaj düzenlemesi gerçekleştirilirken 4.000 metrekaresi ise yeşil alan olarak düzenlenecek. Organik ürün satışlarının yapılacağı satış ünitelerinin yer alacağı meydanda, oturma alanlarının üzeri ise yarı şeffaf elemanlarla örtülerek yağmur/güneş gibi fiziksel çevre faktörlerinin kontrolü sağlanacak. 

YEŞİL DOKU KORUNACAK

Kuru havuz, süs havuzları ve lazerli ışık gösterileri ile renklendirilecek meydanda mevcut yeşil dokunun korunmasına da özen gösterilecek. Yeraltı otopark proje sınırları mevcut yeşil dokuya zarar verilmeyecek şekilde hazırlandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol