Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

BEN DE ŞİKAYET ALIYORUM

AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut Gazetemizi ziyaret etti.

Günışığı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nafiz Koca ile görüşen Milletvekili Bulut, Elazığ gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

DEPREM SONRASI YAPILAN ÇALIŞMALAR DEĞERLENDİRİLDİ

Bulut, bir süredir Elazığ'da bulunduğunu ve depremden sonra yapılan çalışmaları yerinde incelediklerini kaydetti. Elazığ Valisi Erkaya Yırık Başkanlığında değerlendirme toplantısı gerçekleştirdiklerini ifade eden Bulut, "Değerlendirme toplantısında deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik. Toplantının ikinci kısmında Elazığspor’u konuştuk." dedi.



YIKIM ÇALIŞMALARINI DENETLEYECEĞİM

Elazığ'da deprem nedeniyle ağır hasar gören binaların yıkım çalışmalarının devam ettiğini aktaran Milletvekili Metin Bulut, yıkım sırasında yaşanan problemlerle ilgili çok sayıda şikayet aldığını, bu konuda bizzat denetleme yapacağını söyledi.

Bulut, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yıkım işlerinin bir kısmını Elazığ Belediyesi ihaleyle bir kısmını da İl Özel İdare davetiye ile yapıyor. Sürecin hızlı olması açısından böyle bir yöntem belirlenmiş olabilir. Bu işi alan arkadaşların bu işe ehil kişiler olması ve bu işi yaparken hassasiyet göstermesi gerekiyor. Bununla alakalı bana da pek çok şikayet geldi. Yıkım işini yapan firmaların gerekli hassasiyeti göstermedikleri ile alakalı. Doğrusunu söylemek gerekirse fırsat bulursam birkaç yıkım yerini de denetlemek istiyorum. Milletvekilinin iki tane asli görevi var. Bunlardan bir tanesi yasama, ikincisi denetleme. Bu denetleme görevini yapmak istiyorum. Bir iki yıkım bölgesine gidip orada çalışmalara bakmak istiyorum. Ana halterlerde yıkılması gereken binalar zorunlu olarak trafiği kapatıyor. Bu da bir sıkışıklık oluşturuyor. Oradaki esnafı sıkıntıya sokuyor. Binalarımız 40-50 yıllık binalar böyle olunca tozla buz olmuş gibi oluyor. Çok ciddi hem gürültü hem de görüntü kirliliği oluşuyor. Bunun önüne geçebilmek çok mümkün değil ama bunu hızlı yapmak lazım. Birde planlı yapmak lazım. Gördüğüm kadarıyla bir cadde de bina yıkılacaksa o binayı yıkıp 1 hafta orayı kapatıyoruz.  1 hafta sonra diğer binayı kapatıyoruz. Bence planlayıp bir caddeyi 1 hafta kapatıp onların hepsini yıkıp 1 hafta sonra açmak lazım diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.





İL BAŞKANI BU HAFTA AÇIKLANACAK

Milletvekili Metin Bulut, bir süredir boş olan AK parti Elazığ İl Başkanlığına bu hafta içerisinde atama yapılacağını söyledi. Atama sürecinin devam ettiğini aktaran Bulut, "Normal prosedürü böyle zaten. Kamuoyunda bir gecikme gibi algılandı ama bir gecikme yok. Birkaç aşaması var. Bir de il başkanımızın önceden değişeceği belli değildi. Ani bir kararla önümüzdeki dönem aday olmayacağı gelecek dönemde aday olacak arkadaşların elini güçlendirmek adına görevden affını istedi. Bu konuda hazırlıksız yakalandık. Önce bir temayül yapıldı. Temayülle birlikte ne yapıyoruz? Temayülle birlikte teşkilatın kanaatini alıyoruz. Eski il başkanlığı yapmış il başkanlarının kanaatini alıyoruz. Milletvekili arkadaşlarımızın, belediye başkanlığı yapmış arkadaşlarımızın, STK’ların kanaatini alıyoruz. Bu aşamaların hepsi tamamlandı.  Diyelim işin içinden çıkamadınız üç beş tane isim ARGE başkalığımız bu işi yapıyor.  Kısa bir telefon anketiyle genel bir değerlendirme yapılıyor.  İl başkanlığı ile alakalı tabi vatandaşın çok böyle ilgi alakasına girmediği için çok farklı sonuçlar çıkmayabiliyor. Onun dışında bu süreci tamamladıktan sonra üç beş tane isme gidiyorsunuz. Daha sonra bunlardan üç tanesini dört tanesini sizin tercihiniz ile alakalı sayın Cumhurbaşkanımızın huzuruna çıkartıyorsunuz. Aslında bu süreç tamamlandı kimlerin sayın Cumhurbaşkanımızın önüne götürüleceğiyle alakalı süreç tamamlandı. Cumhurbaşkanımızın bize tarih vermesi lazım. Malazgirt girdi olaya sonra Giresun olayı girdi. Böyle olunca onun gündemi çok yoğun. Takibi çok yoğun. Bu hafta içi olabileceğini düşünüyoruz." diye konuştu.

 ELAZIĞ'DA KORANAVİRÜS VAKA SAYISI!

Milletvekili Metin Bulut, Elazığ'da koronavirüs vaka sayılarının neden gizlendiği yönündeki soruya şu cevabı verdi: "Gizlenip, açıklanmaması konusu söz konusu değil. Ülke genelinde de sayım yapılıyor ama illerde günlük sayının verilmesi o ilin psikolojisini nasıl etkiler çok bilemiyorum. Bu saatten sonra bu işte en büyük görev ve sorumluluk bize düşüyor. Hiçbir devletin vatandaşa tek tek tedbir aldırma şansı ve ihtimali yok. Devletler ancak şunu yapabilir; Sosyal hayatımızı kısıtlar. Geçmişte yaptık. Sokağa çıkma yasakları, iş yerlerinin kapatılması ama bunun da alternatif maliyeti çok yüksek. Biz topluma alternatif maliyet yüklemeden bu işi en az hasarla geçinebilme imkanı sağlıyoruz.  Diyoruz ki bir yandan sosyal hayatınıza devam ettin bir yandan işinizden aşınızdan da olmayın bir yanda da tedbir alın yani eğer tedbir alırsanız normal yaşantımız devam edebilir. Yani tedbirli olan arkadaş kendi adına tedbiri almayacak. Bunu diğer vatandaşların dükkanı kapanmasın diye alacak, iş yerlerinin kapanmaması için alacak. Vatandaşlarımızın hepsinin  bu konuda hassasiyeti göstermesi gerekiyor. Gerçekten bu hassasiyet olursa hem yaşantımızdan normalleşme olur. Sosyal yaşam dahil çok büyük sekte vurmamış olur bu pandemi hem de bu şey daha az zararda da ortaya çıkar.Şuan rakam veremiyorum ama Elazığ’daki durum diğer illere göre daha iyi."

Anahtar Kelimeler:
BEN DE ŞİKAYET ALIYORUM

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol