Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

Bermaz Ovası’nda Kuru Fasulye Hasadı Başladı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 3 yıl önce başlatılan "Bermaz Ovasında Organik Fasulye Yetiştiriciliği Projesi" kapsamında Maden ilçesinde 10 Köyde 57 üretici, Sivrice ilçesinde ise 4 Köyde 57 üretici olmak üzere toplamda 114 üretici ile organik fasulye projesine başlandı.

Bermaz ovasında ciddi tarımsal faaliyetlerin gerçekleştirildiğini belirten Sivrice Kaymakamı Mustafa Gül, " Şu an bereketli Bermaz ovasındayız. Sivrice'nin 4 ve Maden'in 10 köyünde organik fasulye üretimi gerçekleştiriliyor. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sayın Hadi Tunç, il ve ilçe müdürlüklerimizin katkılarıyla bu bölgede bilinen, lezzeti ve aromasıyla çok güzel bir fasulye üretiliyor" dedi.

Üreticilere tohumda yüzde yüz hibe desteği verdiklerini dile getiren İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, "Bermaz ovası'nda yaptığımız çalışmalar önemli bir yere sahip. Yaklaşık 60 bin dekar alandan oluşan birinci sınıf verimli tarım arazilerini içinde bulunduran Bermaz ovası ile bütünleşmiş olan ve yakında yine valiliğimizin ve kaymakamlığımızın destekleriyle coğrafi işaret belgesi almak üzere çalışma yürüttüğümüz Gezin Fasulyesi'ni organik olarak geliştirmek içi 3 yıldır bir proje yürütüyoruz. Bu proje kapsamında geçen üretim sezonunda bin dekar alanda ekilmek üzere 100 çiftçimize 10 ton tohumluk destek verdik. Bu gün ise hasadını gerçekleştirdiğimiz, 100 çiftçimizi faydalandırdığımız ve yaklaşık bin dekar alanda ürettiğimiz "Gezin Fasulyesini Geliştirme Projesi" çerçevesinde yüzde yüz hibeli olarak dağıttığımız fasulye tohumu hasadını gerçekleştirmiş oluyoruz" diye konuştu.

Başkaynak Köyü Muhtarı ve fasulye üreticisi Ahmet Yılmaz ise Sivrice ve Maden ilçelerini ortak sınırında yer alan ovanın baklagiller, çilek, karışık sebze ve özellikle fasulye yetiştiriciliği ile isim yaptığını söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol