Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

Bilinçsiz Yıkımın Faturası Ağır Oldu, Mahalle Su Altında Kaldı

. Kentte günlerdir devam eden yıkımlarda birçok sorunla karşılaşırken, bunlara bir yenisi daha eklendi.

Elazığ merkez İzzetpaşa Mahallesinde ağır hasarlı binanın yıkımını esnasında yolun çökmesi sonucu mahallenin su ihtiyacını karşılayan boru kırıldı. Olayın ardından mahalle bir anda suya gömüldü.

Alınan bilgiye göre, Şehit Teğmen Nadir Ozan Sokakta özel bir firmaya ait yıkım ekibi, hafriyat çalışması yaptı. İddiaya göre, kepçe operatörü hafriyattan toplanan demirleri yola vurarak düzeltmeye çalıştı.  Bu esnada yok çöktü. Çökme sonucunda mahallenin su ihtiyacını karşılayan ana su borusu patladı. Su, bir anda sokağı göle çevirdi. Yaklaşık bir saat aralıksız akan su, bütün mahalleyi etkisi altına aldı. Sokaklar, kaldırımlar, caddeler su altında kaldı. Vatandaşlar ve bölgedeki esnaflar büyük yaşarken, hafriyat alanından çıkan çamur ve çöpler şehir geneline yayıldı.

Olayın ardından Elazığ Belediyesi ekipleri bölgeye gelerek mahalleye su akışını kesti. Hasarlı yolun ve su borusunun tamiratı için çalışma başlatıldı.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol