Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

Bu İşin Şakası Yok!

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda sahaya bir kez daha inerek vatandaşları ve esnafları Kovid 19 salgınına karşı uyardı ve tedbirlere uyulması çağrısında bulundu.

Vali Yırık ve beraberindeki heyet, kentteki bir alışveriş merkezini ziyaret etti. Esnaflar ve vatandaşlarla sohbet eden Vali Yırık, Kovid 19'la mücadelenin önemini anlattı.

Kovid 19'a karşı alınması gereken tedbirlerin yazılı olduğu broşürler veren Vali Yırık, özellikle maske, fiziksel mesafe ve hijyen kurallarına uyulması gerekliliğini hatırlattı.

"BU İŞİN ŞAKASI YOK"

Vali Yırık burada yaptığı açıklamada, Kovid 19 salgınının ciddi bir sağlık sorunu olduğunu vurgulayarak, "Kovid 19 salgınının son günlerde artması neticesinde vatandaşlarımıza, esnaflarımıza yoğun yaşanılan, ortak alanların bulunduğu yerlerde temizlik, maske ve mesafe kurallarını tekrar hatırlatmak için buradayız. Virüs tedbirden asla güçlü değildir. Sevdiğimiz insanlara daha yakın olmak için bugün sevdiğimiz insanlardan biraz daha uzak kalmamız gerekiyor. Çünkü bu işin şakası yok. Belirttiğimiz gibi temizlik, maske ve mesafe bu kuralın olmazsa olmazlarından. buna riayet etmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımızı, esnaflarımızı bu anlamda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. İşin sorumluluğunda bulunan tüm kamu görevlileri bugün sahadalar. Özellikle kontrollü sosyal hayatın gereği olan temizliğin, maskenin ve mesafenin geldiğimiz noktada son derece önemli olduğunu ifade etmek istiyoruz. Vatandaşlarımızın çok gerekmedikçe, ihtiyaç hasıl olmadıkça dışarıya çıkmamasını, sosyal hayatını mütemadiyen kontrol etmesini istirham ediyoruz." dedi.

"KOVİD 19'UN TEHLİKELİ VE ETKİLİ OLDUĞUNU UNUTMAMAMIZ LAZIM"

Düğün, nişan gibi insanların toplu olarak bulunduğu törenlerde tedbirlere azami ölçüde dikkat edilmesi gerektiğini belirten Vali Yırık, "Özellikle düğün, nişan, kına ve benzeri törenlerde vatandaşlarımızın bu kurallara azami ölçüde dikkat etmelerini istiyoruz. Bununla birlikte asker uğurlamaları gibi toplu bir şekilde insanlarımızın, gençlerimizin bir arada olmasının risk oluşturduğunu tekrar ifade ediyoruz.   Son günlerde özellikle toplu ulaşım araçlarında şehir içi ulaşım araçlarında bu kurallara uyulmasının önemli olduğunu belirtiyoruz. Bu kuralları uygularsak kovid 19 salgını inşallah azalacak. Uygulamaz isek, ihmalkarlık gösterirsek kimin hangi şekilde hasta olabileceğini, hangi durumda kalabileceği belirsiz. O yüzden hepimizin kovid 19 salgınının tehlikeli ve etkili olduğunu aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Bu İşin Şakası Yok!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol