Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK

Bu haber kez okundu.

VATANDAŞ MEMNUN

Bulut, Günışığı Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı indirim neticesinde deprem konutlarının fiyatının mevcut konut piyasasının çok altına indiğini kaydetti.

"ÇOK BÜYÜK BİR İNDİRİMDEN BAHSEDİYORUZ"

Yapılan indirimin oldukça büyük bir indirim olduğunu belirten Milletvekili Metin Bulut, "Totalde yüzde 40'lık bir indirim görülüyor ama aslında çok daha büyük bir indirimden bahsediyoruz. Çünkü yapmış olduğumuz indirim, TOKİ'nin maliyeti üzeriden yapılan bir indirim. Şuan en yüksek taksit tutarı 995 TL.  Bunu 216 ay taksitle çarparsak 214 Bin 920 TL yapıyor. Elazığ'da Sürsürü mahallesinde Dilek sitesinde en pahalı konutun maliyeti 214 Bin 920 Lira oldu. Hak sahibi bunu peşin öderse konutun fiyatı 171 Bin 940 TL'ye düşüyor. Peşin ödediğinde de yüzde 20 indirim yapılıyor. Şimdi Sürsürü Mahallesinde Dilek Sitesinin olduğu bölgede normal bir konutun fiyatı 650 - 700 Bin TL. Biz 650-700 TL'lik bir konutu vatandaşımıza 171 Bin TL'ye vermiş oluyoruz. En düşük taksit miktarı ise 510 TL'den başlıyor. Bunu 216 ayla çarptığınızda 110 Bin TL ediyor. Bunu da peşin ödediğinde 88 Bin Liraya düşüyor. Günümüzde 2+1 konutu 88 bin liraya almak mümkün değil." diye konuştu.

"EN FAZLA İNDİRİM YAPILAN İL ELAZIĞ OLDU"

Vatandaşa verdikleri sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Milletvekili Metin Bulut, "Fiyatlarla alakalı bize çok soru geliyordu. Biz vatandaşımıza şunu söylemiştik; 'Fiyatların ne olduğunu sayın Cumhurbaşkanımız açıklayacak. Şundan müsterih olun, altında ezileceğiniz hiçbir yükle karşılaşmayacaksınız' demiştik. Allah'a hamdolsun öyle oldu. İlk defa tarihinde en fazla indirim yapılan il Elazığ oldu. Bugüne kadar yapılan indirim genelde yüzde 25-30 olmuştu. Ama Elazığ'da yüzde 40 yapıldı.  Kaldı ki bu indirim sadece maliyeti üzerinden yapıldı. Maliyete altyapı ve sosyal donatı maliyetleri eklenmedi. Böyle baktığınızda gerçekten inanılmaz bir fiyat. Herkesin tahmin ettiğinin altında bir fiyat." dedi.

"VATANDAŞ MEMNUN"

Milletvekili Metin Bulut, yapılan indirimin vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığını belirterek, "Elazığ'da size bir konut verseler ve bunu 20 yılda 214 Bin TL olarak öde deseler ne dersiniz? Buna kimsenin itiraz edeceğini düşünmüyorum. Belirlenen taksit miktarları 20 yıl sonra da aynı olacak. 20 Yıl sonra bu rakamlar çok komik bir rakam olacak. Bizim için önemli olan vatandaşı mağdur etmemekti. Hamdolsun vatandaşımız mağdur olmadı. Çok büyük bir mutluluk var. Vatandaştan çok büyük olumlu tepkiler alıyoruz. Vatandaşlarımızın çok büyük bir memnuniyeti söz konusu. Ondan dolayı biz de mutluyuz. MKYK toplantımızda sayın Cumhurbaşkanımıza yapmış olduğu jestten dolayı teşekkür edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
VATANDAŞ MEMNUN

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol