Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

BÜYÜK JEST

Elazığ'da depremzedeler için yaptırılan deprem konutlarının geri ödeme miktarı belli oldu.

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen deremde yaklaşık 20 bin konut hasar görmüştü.

Depremden hemen sonra Cumhurbaşkanlığı himayesinde TOKi tarafından depremzedeler için 20 bin kalıcı konut yapımına başlandı.

Konutların yapımı hızla devam ederken, yıl sonuna kadar 8 bin konutun hak sahiplerine teslim edileceği açıklandı.

Öte yandan merakla beklenen deprem konutlarının geri ödeme fiyatları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

DEPREM KONUTLARININ GERİ ÖDEME FİYATLARI

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tabii afetler sonrası millete verdikleri sözleri birer birer yerine getirdiklerine işaret ederek, Elazığ ve Malatya depremlerinin ardından başlanan konut inşaatlarının son aşamasına geldiğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salonda bulunan ekrana görselleri yansıtılan konutların kısa bir süre sonra kendisinin de katılacağı törenle sahiplerine teslim edileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bugünkü toplantımızda vatandaşlarımızın bu konutlar için ödeyeceği bedelleri de tespit ettik. Buna göre her 2 ilde de 2+1 konutlar şerefiye bedellerine göre 510 ile 725 lira arasında aylık ödeme ile vatandaşlarımıza teslim edilecektir.

Aynı şekilde 3+1 konutlar için de 730 lira ile 995 lira arasında bir bedel belirlenmiştir. Köy evlerinde ise ahırsız olanlarda 790 lira, ahırlı olanlarda 905 lira aylık ödeme yapılacaktır.

Ödemeler 20 yıl vadeyle ve faizsiz olarak gerçekleştirilecektir. Konut inşaatlarının tamamında altyapı, proje ve diğer pek çok yatırım hükûmetimiz tarafından bedelsiz olarak yapılmıştır.

Ayrıca maliyetlerden ortalama yüzde 40 düzeyinde de indirime gidilmiştir. Bu konutların Elazığ ve Malatya'daki vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Anahtar Kelimeler:
BÜYÜK JEST

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol