Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi

Bu haber kez okundu.

Cazibe Merkezi İçin Süre Bir Yıl Daha Uzatıldı

Elazığ’daki yatırımcı sayısının artmasında çok önemli bir destek olan Cazibe Merkezi Programı bu yılın sonu itibariyle tamamlanacaktı.

Elazığ daha önceden Cazibe Merkezi Programı kapsamındaki iller arasına alınmış ve Organize Sanayi Bölgesi’ne çok sayıda yatırımcı gelmişti.

Alınan karar doğrultusunda Elazığ’ın Cazibe Merkezi Programı süresi 2020 yılı sonu itibariyle sona erecekti.

Ankara’da yapılan girişimler neticesinde Elazığ’ın Cazibe Merkezi Programından faydalanmaya devam edeceği açıklanmıştı. Konuyla ilgili karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

Elazığ Cazibe Merkezi Programından 2021 yılının sonuna kadar resmen yararlanmaya devam edecek.  

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda; “desteklenecek imalat sanayi yatırımlarının organize sanayi bölgesi veya endüstri bölgesinde gerçekleştirilmesi ve asgari 2 Milyon TL yatırım tutarı şartını sağlaması gerekir” maddesi de yer aldı.   
“DİĞER KAMU KURUM VE KURULUŞ DESTEKLERİNDEN YARARLANAMAZ” 

Ayrıca kararda, “Bu karar kapsamındaki destek unsurlarından yararlanan yatırım harcamaları, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının desteklerinden yararlanamaz. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarının desteklerinden yararlanılan veya yararlanılacak yatırım harcamaları için, bu karar kapsamındaki desteklerden yararlanmak üzere Bakanlığa müracaat edilemez.

Bu madde hükmüne aykırı davranılması halinde, bu karar kapsamında yararlanılan destekler ilgili mevzuat çerçevesinde geri alınır.

Ancak, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının sadece sübvansiyonlu kredi desteğinden yararlanan yatırımlar, sübvansiyonlu krediye faiz veya kar payı desteği sağlanmaması kaydıyla, bu karar kapsamındaki destek unsurlarından yararlandırılabilir.

Bu imkan, bu karar kapsamında düzenlenmiş ve tamamlama vizesi yapılmamış teşvik belgelerine de uygulanır” maddesi de bulundu.

CAZİBE MERKEZLERİ PROGRAMI KAPSAMINDAKİ İLLER 

Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa ,Şırnak, Tunceli, Van.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol