Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

CHP'den 14 Maddelik Çözüm Önerisi

Kaplan, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ağır bir pandemi sürecinden geçtiğini belirterek, bu süreçte tüm alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da büyük sorunlar yaşandığını kaydetti.

Yeni eğitim ve öğretim yılının pandemi koşullarında başladığını, devlet okullarına giden 3 Milyon öğrencinin evinde internet ve EBA üzerinden uzaktan eğitim gördüğünü ancak, 754 bin öğrencinin evinde televizyon bulunmadığını kaydetti. Bu çocukların Bu çocukların eğitim alamayacağını aktaran Kaplan, "Çocuklarımızın eğitimi, sorunlarına hep birlikte çözüm arayacağımız en temel alanlardan birisidir. Eğitim sıcak siyasetin konusu olamaz" dedi.

Salgın sürecinde eğitim sürecine ilişkin çözüm öneri sunan Kaplan, maddeleri şöyle sıraladı:

1- Milli Eğitim Bakanlığı'na gerekli mali kaynak sağlanarak ivedi olarak 57 bin 340 derslik ihtiyacı giderilmelidir.

2- Öğrenci başına düşmesi tavsiye edilen metrekareye çok daha hızlı bir şekilde ulaşmak için YÖK ile işbirliği yapılmalı.

3- Yeni dersliklerin hizmete girmesi ile birlikte çocuklarımızın eğitimi için ihtiyaç duyulan 92 bin 165 öğretmenin ataması zaman geçirilmeden yapılmalıdır.

4- Okulların hijyen kurallarına uygun olacak şekilde açılması ve hijyenin sürekliliği açısından Milli Eğitim Bakanlığına en az 60 bin kişilik kadrolu yardımcı hizmet personeli alımı yetkisi verilmelidir

 5- Dezenfektan, maske ve ateş ölçümü cihazı gibi ihtiyaçlar için velilerden ek ücret talep edilmemelidir.

 6- Milli Eğitim Bakanlığı internet hizmeti sağlayıcı kurumlarla görüşerek zorunlu eğitim kapsamında devlet okullarına kayıtlı 3 milyon 17 bin 718  öğrencinin erişimi sağlamalıdır.

7- Uzaktan eğitim sürecinde öğrenci ve öğretim elamanlarının tamamına sınırsız ve uzun süreli internet erişiminin ya ücretsiz yada ucuza sağlanması için başta mobil telefon operatörleri olmak üzere tüm altyapı sağlam sağlayıcıları nezdinde girişimde bulunulmalıdır.

8-  evinde televizyonu olmayan 754429 öğrencinin televizyona kavuşması için Milli Eğitim Bakanlığı sivil toplum örgütleri ile birlikte senin de televizyon olsun kampanyası açmalıdır.

 9- her hanede öğrencinin yararlanacağı dizüstü masaüstü ya da tablet bilgisayarı bulunmalı bilgisayarı olmayan öğrencilerin ihtiyaçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanmalıdır.

 10- Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eba üzerinden yaptığı uzaktan eğitim sadece TRT ile sınırlı kalmamalı, belli dersler tüm televizyon kanallarında eş zamanlı verilmelidir.

11-  Pandemi koşulları tüm derslerin okulda verilmesine uygun değilse sadece önemli derslerin Türkçe, matematik, fen bilgisi gibi derslerin okullarda verilmesi düşünülmelidir.

 12- Pandemi sürecinde bir sağlık görevlisi ve rehber öğretmeninin mutlaka okulda bulunması sağlanmalıdır.

13- Okul servisi yapan esnaf bu süreçte kazanç elde edemeyeceği için vergi ve sigorta primleri ile aldıkları kredilerin faizsiz ertelenmesi sağlanmalıdır.

14- Kamu özel ayrımı yapılmaksızın 12 yaşından küçük çocuğu olan ebeveynlere dönüşümlü olarak eğitim izni hakkı tanınmalıdır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol