Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

CHP’den Çiftçilere Destek

Kaplan, açıklamasında, ekonomide izlenen hatalı politikaların ve iktidarın kurduğu düzenin sonucunda çıkan buhranın ağır faturasının vatandaşların sırtına yüklendiğini söyledi.

Bu yükü en çok omuzlayan kesimlerden birinin çiftçiler olduğunu dile getiren Kaplan, çiftçilerin yeterince desteklenmediğini belirterek; “Paramızın değerini yitirmesi nedeniyle gübre, ilaç, tohum, mazot giderleri artarken, çiftçilerimiz yeterince desteklenmemiş, hatta tarım ürünü ithalatı kolaylaştırılarak üretici, ürün fiyatıyla girdi fiyatı arasında sıkıştırılmıştır” dedi.

“ÇİFTÇİLERİMİZİN MALININ DEĞERİ PULA DÖNMÜŞTÜR”

Son 14 yılda, devletin çiftçilere Tarım Kanunu gereği ödemesi gereken 175 milyar TL’lik desteğin ödenmediğini ifade eden Kaplan; “Bu devletin her bir çiftçi ailesine 80 bin 754 lira borçlu olduğu anlamına gelir. Diğer taraftan özellikle son birkaç yıldır hasat zamanı açılan ithalat kapılarıyla çiftçilerimiz malının değeri pula dönmüştür. Venezuela’dan bazı tarım ürünlerinin ve peynir çeşitlerinin vergisiz ithalatına ilişkin son kararı da iktidarın çiftçi karşıtı uygulamalarını devamıdır. 200’e yakın peynir çeşidi zenginliği ile adeta bir peynir cenneti olan, dünya genelinde peynir üretiminde ilk onun içerisindeki ülkemiz yerine; inek sütü üretiminde onuncu, koyun sütü üretiminde ikinci, keçi sütü üretiminde sekizinci, manda sütü üretiminde dokuzuncu sırada olan ülkemiz yerine Venezuela tercih edilerek ne kadar yerli ve milli olduklarını bir kes daha göstermişlerdir. Venezuela’dan vergisiz ayçiçeği ithalatının da kapısı aralanmıştır. Ayçiçeğinde 3,5 lira taban fiyatı ve 75 kuruş prim ödemesi üreticinin maliyetini ancak karşılar. Bu fiyatlar ve fazlası verilmelidir. Öyle görünmektedir ki ülkemiz, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dünyada ayçiçeği ithalatında birinci olacaktır” şeklinde konuştu.

“BAĞIMSIZLIĞIMIZI YENİDEN KAZANACAĞIZ”

“Ülkemiz bereketli topraklarıyla olağan üstü konumuyla genç nüfusuyla büyük bir potansiyele sahiptir” diyen Kaplan; “Bu ülkenin çiftçisinin ezilirken başka ülkelerin çiftçisinin desteklenmesinin nedenini öğrenmek, ekonomide ciddi sıkıntılar ve gıda kıtlığı yaşayan Venezuela’ya olan bu muhabbetin sebebini bilmek istiyoruz. Milletin derdini çözmeye kararlı ehil bir kadroyla, doğru bir ekonomi programıyla, hukuk devletini ve kuvvetler ayrılığını güçlendiren çağdaş bir parlamenter demokrasi ile, vatandaşını kucaklayan, hiç kimseyi açıkta bırakmayan, çocukların yatağa aç girmesine müsaade etmeyen güçlü bir sosyal devlet anlayışıyla tüm sorunların üstesinden geleceğiz. 98 yıl önce kazandığımız bağımsızlığımızı mutlaka yeniden kazanacağız. Ve işte bu inançla, bu azimle bundan neredeyse 100 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük bir zaferle taçlandırdığı bağımsızlık mücadelesinden hiç geri adım atmayacağız ve 30 Ağustos’ta yurdumuzun her köşesinde halkımızın sağlığını da gözeterek büyük bir coşkuyla kutluyor olacağız” ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol