Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi

Bu haber kez okundu.

Çiftçilere Yem Bitkileri Tohumu Dağıtıldı

Törene İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Şemsi Reşit Bilici, Birlik Başkanları, muhtarlar, üreticiler ve teknik personel katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan yaptığı konuşmada; Çayır Mera ve Yem Bitkileri Ekiliş Alanı Geliştirme Projesi kapsamında 2021 yılı üretim sezonunda kullanılmak üzere ilimiz ve ilçelerde toplam 41.675 kg Macar Fiği ve 29.400 kg Yem Bezelyesi tohumu dağıtımı yapılacaktır. Dağıtılacak tohumun % 75'i Bakanlık ve İl Özel İdaresi kaynaklı, % 25'i de çiftçi katkılı olacaktır.

Kaba Yem Bitkisi ihtiyacını karşılanması amacıyla, bu ödeneğin ilimize tahsis edilmesinde emeği geçen başta Bakan Yardımcımız Sayın Mehmet Hadi Tunç'a, Sayın Valimize, İl Özel İdaresine ve İl Genel Meclis Üyelerine teşekkür ederiz" dedi.

Karahan konuşmasının devamında; Proje ile ilimizde, yem bitkileri üretim alanları genişletilerek, yem üretim maliyetlerinin düşürülmesi, kaba yem açığının giderilmesi, mevcut mera alanları üzerindeki otlatma baskısının azaltılması amaçlandı. Artan kaba yem sayesinde hayvancılıktan elde edilen et ve süt veriminde, kalitesinde artış ve maliyetlerde düşme olacağını söyleyerek, dağıtılacak tohumun ilimiz üreticilerine hayırlı olmasını temenni etti.

Elazığ Ziraat Odası Başkanı Ahmet Erdem ise üretime destek verdikleri için projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından çiftçilere yem bitkisi tohumunun dağıtılması ile program sonlandırıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol