Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

‘Çirkin Bir Açıklama!’

Elazığspor Teknik Direktörü Levent Eriş Turgutluspor Maçı Hakemi Ahmet Ecevit’in maç sonu bir basın mensubuna ‘Golden önce faul vardı ama ben öyle değerlendirdim…’yönünde açıklamasına çok sert tepki gösterdi. ‘Çok çirkin bir açıklama, Keşke fauldü demeseydin de ‘ben öyle gördüm kardeşim. Faul değildi oynattım…’deseydi keşke.’ diyen başarılı teknik adam özrünün kabahatinden daha büyük olduğunu söyledi…

Misli.com 2.Lig Kırmızı Grubun 4.Haftası’nda oynanan  Elazığspor-Turgutluspor Maçı’nın hakemi Ahmet Ecevit rakip takımın attığı gol öncesi faulü es geçerek büyük bir skandala imza atmıştı. Hatırlanacağı üzere Temsilcimiz Elazığspor’un Ligin 4.Haftası’nda sahasında konuk ettiği Lider Turgutluspor’a karşı baştan sona üstün oynadığı maçın 38. Dakikası’nda Çorum Klasman Hakemi Ahmet Ecevit, Tufan Kelleci’ye yapılan faulü yakın olmasına rağmen vermeyip oyunu devam ettirmesi sonucu gelişen Turgutluspor atağında Haşim topu filelere göndererek maçın tek golünü kaydetmişti.

Bordo-Beyazlı Taraftarların hayretle karşıladığı kararının altında ezilen Hakem Ahmet Ecevit, maç sonucu stattan ayrılırken, Kanal Fırat Televizyonu çalışanlarından meslektaşımız Erdem Doğan’ın ‘Hocam net faulü gördünüz. Düdüğü ağzınıza götürdünüz ama çalmadınız. Neden böyle bir karar verdiniz?” sorusuna; “Evet içeride faule maruz kalan arkadaşımızla görüştük. Faüldü ama ben öyle değerlendirdim." demişti.

Konuyla ilgili olarak düşüncelerini Gazetemiz günışığı’na açıklayan Elazığspor Teknik Direktörü Levent Eriş, müsabakanın hakemi Ahmet Ecevit’e sert tepki göstererek; “Bu çelişkili açıklama, hakemin ne kadar kötü bir psikolojide olduğunun gösteriyor…” dedi.

Bu konuda Türkiye Futbol Federasyonu’na kızmadığını, Dünya’da ve ülkede yaşanan pandemi nedeniyle futbol maçlarının çok sıkışık bir takvimle oynatıldığını ifade eden Eriş; “Futbol Federasyonuna da hak vermemek elde değil. Haklı olarak hakemlerimiz acemi, daha yen yeni maçlar yönetiyorlar. Hata yapacaklar. Biz onların karşısında değiliz, yanlarındayız.” diye konuştu.

Tüm hakemlerin o hakem egosundan kurtulması gerektiğini ve insan psikolojisi konusunda eğitim almaları gerektiğine vurgu yapan Levent Eriş; “Ben bu MHK’dan çok umutluyum. Ümit ediyorum Hakemlerimize çok daha farklı bir strateji uygulayacaklar diye düşünüyorum.” Dedi.

Teknik Direktör Levent Eriş’in spor servisimize yaptığı özel açıklama şöyle; 

YETİŞMİYOR. HAKEM YOK…

“Evet o açıklamayı okudum. Bana göre çok çirkin bir açıklama. Talihsiz bir açıklama. Madem gördün faul olduğunu kimi kandırıyorsun. Faul olduğunu basına deklare ediyorsun o zaman özürün kabahatinden daha büyük. Keşke fauldü demeseydin de ‘ben öyle gördüm kardeşim. Faul değildi oynattım…’deseydi keşke. Bu çelişki onun ne kadar kötü bir psikolojide olduğunu gösteriyor açıkçası. Ben bun dan dolayı çok üzüntü duydum. O açıklanmayı okudum sizin gazetenizde. Şu var sevgili Özgür hakemlerimiz acemi. Dedim ya çok sıkışık takvim. Futbol federasyonu da bu konuda germek onları neden bu hakemleri veriyorsunuz demek çok doğru olmaz. Takvim sıkışık. Bal Ligi’nde maç yöneten hakemleri göndermekle sorumlular, 3.Lig’de maç yöneten hakemleri göndermek zorundalar. Yetişmiyor. Hakem yok şuanda. Ben bunu kendilerine sordum. Neden? Dedim ya. Bu tip hakemlerin bize acı çektirmesine müsaade ediyorsunuz? Aynen bu açıklamayı yaptılar. Futbol Federasyonuna da hak vermemek elde değil. Haklı olarak hakemlerimiz acemi, daha yen yeni maçlar yönetiyorlar. Hata yapacaklar. Biz onların karşısında değiliz, yanlarındayız.”

*HAKEM EGOSUNDAN KURTULMALARI LAZIM…

“Ama onlar şunu bilmiyorlar maalesef. Şu egodan, hakem egosundan bir kurtulsak, insanlara daha duygusal yaklaşırlar. Çünkü futbol sadece sahanın içinde oynanan bir oyun değil. Hakemler niçin ben hep şunu söylüyorum. Yetiştirilirken yanlış yetiştiriyorlar. Psikolojiye dikkat etmeleri lazım. İnsan psikolojisi herşeyden daha değerli. İnsan psikolojine saygı göstereceksin. Oradaki limitlere dikkat edeceksin. Bırakın kuralları. Kuralları herkes biliyor. Gidin 7 yaşındaki çocuğa sorun futbol kurallarını biliyor. Neyin penaltı, neyi faul olduğunu biliyor. Artık bayanlarımız biliyor. Bırakın artık kurallarla işimiz yok bizim. Sadece psikolojik değerlere önem verelim. Öyle gelip te insanlara çizgiyi geçtin al sana sarı kart. İşte sen oyuncu olarak yan baktın rakip takım oyuncusuna al sana sarı kart. Atık bunları geçin. Futbol oyunu yakın temaslı oynanan bir oyun. Bu yakın temaslı oyunda da insanlara birazcık müsaade etmek lazım. Bir erkek oyunu olarak adlandırdığımız bir oyun. Ben maalesef hakemlerimizin bu konuda biraz daha eğitim görmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben bu MHK’dan çok umutluyum. Ümit ediyorum Hakemlerimize çok daha farklı bir strateji uygulayacaklar diye düşünüyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol