Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

CUMHURBAŞKANI'NA MEKTUP

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ'ın sorunlarını ve taleplerini kaleme aldığı mektubu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdi.

Milletvekili Gürsel Erol, mektubunda Elazığ'da meydana gelen depremden sonra vatandaşların yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesine yönelik taleplerde ve çözüm önerilerinde bulundu.

Erol, 7 maddeden oluşan mektubunda, depremden sonra yaralarının sarılması için  Elazığ'a destek veren başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, bakanlara, belediyelere, sivil toplum kuruluşlarına ve 82 milyon vatandaşa teşekkür etti.

Depremden sonra Elazığ'da birtakım mağduriyetlerin yaşandığına dikkat çeken Milletvekili Erol, bu sıkıntıların çözülmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek talep etti.

Milletvekili Erol, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanım;

24 Ocak 2020 Cuma günü saat 20:55'te Elazığ ili Sivrice ilçesi merkezde 6.8 büyüklüğünde yaşadığımız deprem neticesinde Elazığ'da 34 canımızı, Malatya'da ise 4 canımızı kaybettik. 24 Ocak akşamı itibariyle başta zatıaliniz olmak üzere bütün siyasi partilerimiz ve genel başkanlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, parti ayrımı gözetmeksizin tüm belediyelerimiz, kamu kuruluşlarımız, 81 ilde yaşayan 82 milyon yurttaşımızın tamamı Elazığ'daydı. Millet ve devlet, Elazığ'ın acısını sarmak ve azaltmak için tek yürek oldu. Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan devletimize ve milletimiz adına şahsınıza teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.

Sayın Cumhurbaşkanım;

Sizden talebimiz, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesine yönelik ekte yer alan önerilerimizin değerlendirilmesidir. Mazlumlara ve mağdurlara kanat açan, sosyal hukuk devleti olgusu ve yurttaşını sahiplenen, devlet baba anlayışıyla önerilerimizi değerlendirmenizi takdirlerinize  arz eder saygılar sunarım.

TALEPLER

1- 7269 sayılı yasaya istinaden hak sahipleri borçlandırılmak suretiyle yapılacak konutlar için yasanın ek 4. maddesi hükmü uygulanarak tarafınızca maliyet ve borçlanma bedellerinin yarısı oranında indirim sağlanması.

2-Elazığ ilimizin ilk yerleşim mahalleleri olan ve yapım tekniği açısından risk taşıyan deprem ve sonrasında yaşanan artçı depremlerde yorulan binaların ilerleyen süreçte yaşanması olası bir depremde can ve mal kaybına sebebiyet vermemesi açısından Abdullahpaşa, Akpınar, Aksaray, Cumhuriyet Mahallesi, Beyaz evler, sarı evler mevkisi, çarşı, Çatalçeşme, Doğukent, Feyzi Çakmak, Gümüşkavak, Hicret, İcadiye, İzzetpaşa, Karşıyaka, Kırklar, Kızılay, Kültür, Mustafapaşa, Nailbey, Rızaiye, Rüstempaşa, Salıbaba, Sanayi, Sarayatik, Sürsürü, Ulukent, Üniversite, Yeni mahalle, Yıldızbağları ve Zafran Mahalleleri acil olarak kentsel dönüşüm bölgesi ilan edilmeli. Bu mahallelerde konut sahibi olanlara tercih etmeleri durumunda iki yıl sonra ödemeye başlanması koşulu ile 10 yıl vadeli, sıfır faizle borçlandırma yapılarak konut edindirilmesi,

3-Köylerde yapılacak evlerin TOKİ tarafından yapılması, ev bedellerinin maliyetlerinin yükseltmektedir. Evler köylünün yaşam tarzına uygun değildir. Köylerde evler, vatandaşın kendisi tarafından tip proje olarak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü kontrolünde yapılmalıdır. Çevre ve Şehircilik müdürlüğü ve il özel idare teknik personeli kontrolünde 'Evini Yapana Yardım' ile evlerin yapımının sağlanması,

4- Sivrice'de alınan kentsel dönüşüm kararı ile yapılacak yeni evler kamulaştırılırken gerçekçi değer üzerinden değer tespitinin yapılması ve Sivrice Mimarisi yerleşim planının turizm beldesi olarak planlanmasının sağlanması,

5-Maden ilçemiz Camii Kebir Mahallesinin heyelan riskinden kaynaklı boşaltılması kararı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yöre halkının mağduriyetinin giderilmesi için boşaltılan bölgedeki hak sahipleri, konut ve işyerleri Maden ilçe sınırları içerisinde yapılması yada bu bölge başka bir alana taşınacaksa Maden ilçesinin tümünün taşınmasının sağlanması.

6- Orta hasarlı raporu verilen binaların artçı depremler sonrası malzeme yorgunluğunun olması ve binaların eski yapı olması nedeniyle binaların güçlendirilmesi sağlıklı sonuçlar vermeyeceğinden, hasar tespitinin yeniden yapılarak inceleme sonucuna göre bu yapıların da yıkılmalarının sağlanması,

7- 21 Ağustos 2020 tarih ve 31220 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan yatırımlarda devlet yardımları hakkında kararda değişiklik yapılmasına dair 2846 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile Elazığ ilimizdeki organize sanayi bölgelerinde yapılacak yatırımlarla ilgili olarak 6. bölge teşvik uygulamalarından yararlanma imkanı sona ermiştir. Alınan bu karar ile mevcut yatırımcıların yatırımları da sürekliliği sağlayamayacakları, orta ve uzun vadede alternatif yatırım yeri arayışına başlayacakları bir sürece gireceğimiz aşikardır. Cumhurbaşkanı kararı ile Elazığımıza yeniden yatırımlarda 6. bölge teşviklerinden yararlanma imkanının sağlanmasını talep etmekteyiz."

Anahtar Kelimeler:
CUMHURBAŞKANINA MEKTUP

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol