Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler türkiyede deprem  elazığ

Bu haber kez okundu.

CUMHURBAŞKANIMIZIN ELAZIĞ'A SAHİP ÇIKMASI LAZIM

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, Elazığ'ın teşvik yasasında 6. bölge kapsamından çıkarılması ve depremden etkilenen esnafa hibe verilmemesi konularında değerlendirmelerde bulundu.

Erdem, Günışığı Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, Elazığ iş dünyasının deprem ve koronavirüs salgını nedeniyle sıkıntılı günler geçirdiğini söyledi.  

"ELAZIĞ HER ZAMAN ZARAR GÖRÜYOR"

Ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu süreçte Elazığ'ın 6. teşvik bölgesi kapsamından çıkarılmasının yatırımları olumsuz etkileyeceğini belirten Erdem, "Elazığ’ın geçmişte teşvik kapsamına alınması için çok büyük gayretler gösterildi. Sayın Cumhurbaşkanımız o zamanlarda Başbakandı. Biz ekip olarak Ankara’ya gittik.  Sayın Cumhurbaşkanımızdan teşvik kapsamı sözünü aldık. Keban Barajının gelir düzeyinin yüksek olmasından dolayı kapsama alamıyorduk. Ama o zamanlar da girişimlerde bulunduk STK olarak. Sayın Cumhurbaşkanımıza Elazığ’ın sorunlarını, sıkıntılarını anlatmamız lazım. Birebir konuşulması lazım. Bunun için düşüncem şu şekilde sayın Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız ve STK olarak bizler, basın randevu talep edilip gidip görüşüp bunları detaylı anlatmamız lazım. Elazığ şu anda 24 Ocakta yaşanan depremden dolayı ve arkasından gelen virüsten dolayı perişan halde. Elazığ teşvik sisteminde 6. bölgeye alındıktan sonra yatırımcılar gelmeye başladı. Bunlar da bizi sevindiriyor, mutlu ediyor. Ama 4. bölgeye alınırsak işte o zaman buradaki iş adamları işlerinden vazgeçecekler veya hiç kimse Elazığ'da ticaret yapmaya gelemeyecek. Bunlar bizi üzen şeyler. Elazığ bölgede cazibe merkezi olması lazım. Elazığ bir kavşak noktası. Elazığ’a her zaman pozitif ayrımcılık yapılması lazım. Ama maalesef biz her zaman zarar görüyoruz. Siyasete baktığınız zaman 2002 yılından beri Elazığ tüm oylarını AK Parti'ye vermiştir. Hiç değilse bunları dikkate alarak bizlere Sayın Cumhurbaşkanımızın sahip çıkması lazım." dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZLA GÖRÜŞÜP, SORUNLARI ANLATMAMIZ LAZIM"

Elazığ'ın taleplerin ve yaşadığı sıkıntıların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilmesi gerektiğini vurgulayan Cemil Erdem, "Elazığ 6. bölge teşvik kapsamını hak ediyor. Elazığ bu bölgede her şeyi elverişli olan bir il. Bunun için Elazığ'ın kesinlikle 6. bölge kapsamında kalmasını istiyoruz. Elazığ’ın sanayisi geliştiği zaman, ticareti büyüdüğü zaman istihdam sağlanacak , işsiz sayısı düşecek. Bundan dolayı da onlar para kazanacaklar, biz esnaf ve sanatkarlarımızdan alışveriş yapacaklar. Bizler faydalanacağız bundan. Elazığ'ın kesinlikle 6. bölge kapsamında kalması gerektiği konusunu birlik ve beraberlik içinde hareket ederek bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza ulaştırıp, anlatmamız lazım. Sayın Cumhurbaşkanımıza biz bunları anlattığımız zaman, Sayın Cumhurbaşkanı hiç zannetmiyorum 'yok' desin. Ama neler oluyor, nasıl oluyor, niye böyle oluyor onu çözemiyoruz." ifadelerini kullandı.

"ELAZIĞ ESNAFI MAĞDUR DURUMDA"

Deprem afeti yaşayan Elazığ'da, esnaflara hibe desteği verilmemesi konusunda görüşlerini açıklayan Erdem, şunları kaydetti: "Afetler her zaman kötüdür. Çok kötü bir afet Giresun'da da oldu. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Elazığ da çok ciddi bir afet yaşadı. Virüs zaten dünyada ve ülkemizde devam ediyor. Ama biz virüsle beraber iki deprem yaşadık. Elazığ esnafı çok ciddi manada mağdur durumda. Sayın Cumhurbaşkanımıza ricada bulunuyoruz; Giresun’a uyguladığı 50 bin lira hibe kredisini Elazığ'a uygulanması noktasında gayret ve çaba göstererek bunu Sayın Cumhurbaşkanımıza anlatmamız lazım.  Çünkü gerçekten esnaf perişan. Ödemeleri geldi, ödeyecek durumları yok. dükkanlar yıkıldı, kapalı. Çok kötü bir sıkıntı içindeyiz. Elazığ, depremden dolayı sıkıntılar yaşıyor. Bunun biran evvel önüne geçilmesi için devletimizin, milletimizin gücüyle Elazığ'ı biran evvel ayağa kaldırmamız gerekiyor. Elazığ önemli bir şehir."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol