Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

DEPREM KONUTLARINDA SON RÖTUŞLAR YAPILIYOR

Elazığ'da, 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören vatandaşlar için TOKİ tarafından yapılan deprem konutlarının büyük bir bölümü tamamlandı. Son rötuşları yapılan konutlar, önümüzdeki günlerde depremzede vatandaşlara teslim edilecek.

24 Ocak'ta meydana gelen merkez üssü Elazığ Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki depremde Elazığ'da 38, Malatya'da ise 4 vatandaş hayatını kaybetmişti. Deprem nedeniyle Elazığ'da 21 bin 543 konut hasar görmüştü.
Depremin hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla devletin tüm kurumları Elazığ'a seferber edilerek depremin yaraları sarılmaya başlandı. Afetin ilk saatlerden itibaren Elazığ'a gelen bakanlar, afet kriz merkezini yöneterek, vatandaşların ve şehrin ihtiyaçlarının çözülmesi için gereken her türlü adımı attı.

20 BİN KONUT İNŞA EDİLİLİYOR
Devletin ilgili kurumları tarafından deprem gününden buyana vatandaşların gıda, barınma ihtiyaçları karşılanırken, evleri hasar gören vatandaşlar için Çevre Şehircilik Bakanlığı bünyesindeki TOKİ tarafından projeler hazırlanarak depremzedeler için kalıcı konutlar yapılıyor. Abdullahpaşa, Mustafapaşa, Karşıyaka, Sürsürü, Bizmişen, Yemişlik bölgeleri başta olmak üzere kentin 10 ayrı noktasında TOKİ tarafından 20 Bin konut inşa ediliyor. Konutların büyük bir kısmı kısa sürede tamamlandı. Son rötuşları yapılan konutlar, önümüzdeki günlerde hak sahiplerine teslim edilecek.

DİLEK SİTESİ 6 AYDA TAMAMLANDI
TOKİ tarafından inşa edilen konutların mimari yapısı ve malzeme kalitesi dikkat çekti. Hiçbir masraftan kaçınılmayan deprem konutlarında işçilik kalitesi, iç ve dış yapı malzemelerinde birinci sınıf ürün kullanılması beğeni topladı. Depremde 14 kişinin hayatını kaybettiği Sürsürü Mahallesindeki Dilek Apartmanı’nın olduğu bölgede 9 bloklu 179 konutun yapımı 6 ayda tamamlandı. Harput mimarisine uygun şekilde inşa edilen konutlar modern görüntüsüyle dikkat çekti. 100 Dairesi 100 M2, 79 dairesi de 120 Metrekare olan Dilek sitesinde ayrıca 132 Araç kapasiteli otopark yer alıyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol