Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK suriye MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

DSİ'den Baskil'e Sulama Desteği

Devlet Su İşleri (DSİ) Elazığ 9. Bölge Müdürlüğünce Baskil ilçesinde yaptırılan Akkuşağı, İçlikaval ve Odabaşı göletlerinde sona yaklaşıldı. Test aşamasından geçen göletler tamamlandığında ilçede yaklaşık 9 Bin 790 dekar tarım arazisi sulanacak.

DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar ve beraberindeki heyet, Baskil ilçesinde yapımları devam eden Akkuşağı Göleti ve Sulaması, İçlikaval Göleti ve Sulaması ve Odabaşı Göleti inşaatlarında incelemede bulundu.

BASKİL AKKUŞAĞI GÖLETİ:

Elazığ ili Baskil ilçesinin 20 km kuzeybatısında, Sığdin Deresi üzerinde yer alıyor. Kil çekirdekli yarı geçirimli dolgu tipinde, temelden 38 metre yüksekliğinde ve 2.660.000 m3 depolama kapasitesiyle, Baskil ilçesi Akkuşağı Köyüne ait 1.490 dekar tarım arazisini sulayacak. Sulama şebekesi inşaatı tamamlanarak testleri yapıldı. İnşaatı devam eden gölette su tutulmuştur. Gölet inşaatına ait kalan imalatların tamamlanması akabinde geçici kabulü yapılacaktır. Akkuşağı Sulaması için yerelde bir işletme kooperatifinin kurularak devrinin yapılması planlanıyor.

BASKİL İÇLİKAVAL GÖLETİ:

Elazığ ili Baskil ilçesine bağlı İçlikaval Köyünün 2 km doğusunda, Pırpır Deresi üzerinde yer alıyor. Önyüzü ve rezervuarı membran kaplı kaya dolgu tipinde, temelden 33 metre yüksekliğinde ve 1.300.000 m3 depolama kapasitesiyle, Baskil ilçesi İçlikaval Köyüne ait 2.500 dekar tarım arazisini sulayacak. Sulama şebekesi inşaatı tamamlanarak testleri yapıldı. İnşaatı devam eden gölette su tutulması aşamasında membranda meydana gelen tahribatlara yönelik kalan imalatların tamamlanması akabinde su tutulmak suretiyle geçici kabulü yapılacaktır. İçlikaval Sulaması için yerelde bir işletme kooperatifinin kurularak devrinin yapılması planlanıyor.

BASKİL ODABAŞI GÖLETİ:

Elazığ ili Baskil ilçesine 5 km mesafede, Beşik Çayı üzerinde yer alıyor. Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde, temelden 65 metre yüksekliğinde ve 2.400.000 m3 depolama kapasitesiyle, Baskil ilçesi Odabaşı Köyüne ait 5.350 dekar tarım arazisini sulayacak. Sulama şebekesi inşaatı ihalesine çıkılmış olup, ihale sürecinin tamamlanmasına müteakip yapımına başlanacak. İnşaatı devam eden gölette 07.09.2020 tarihinden itibaren su tutuldu. Gölet inşaatına ait kalan imalatların tamamlanması akabinde geçici kabulü yapılacak. Gölet ve sulama şebekesinin tamamlanmasına müteakip, Odabaşı Sulaması için yerelde bir işletme kooperatifinin kurularak devrinin yapılması planlanıyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol