Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK suriye MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

Dumandağ, "6. Bölge Meselesi Kalıcı Çözüme Kavuşturulmalı"

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Elazığ'ın 6. bölge teşvik kapsamından çıkarılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Dumandağ,  yaptığı açıklamada,  24 Ocak depremi ve akabinde yaşanan pandemi sürecinde Elazığ'ın 6. bölge teşvik paketinden çıkarılmasının esnafları ve tüccarları mağdur ettiğini söyledi.

6. Bölge meselesinin kalıcı çözüme kavuşturulması gerektiğini, bu konuda iktidarından muhalefetine, bürokrasiden STK'sına  kadar her kesimin tek ses olması gerektiğini vurgulayan Dumandağ, şunları kaydetti: "21 Ağustos tarihinde resmi gazetede yayımlanan yeni teşvik düzenlemesi OSB lerimizde yapılacak yatırımların  6. Bölge teşviklerinden faydalanmasının önüne geçmiştir. Ancak bir başka düzenleme nedeni ile 5 Milyon liranın üzerindeki yatırımlar için 6. Bölge teşvikleri 2021 yılına kadar devam etmektedir.

Cazibe Merkezleri Yaklaşımı ile ilimizin 6. Bölge teşviklerinden yararlandırılması hususunda deprem öncesi sürece baktığımızda; ilimize ciddi yatırımlar kazandırmış istihdam ve ticaret açısından son derece olumlu neticeler meydana getirmiş OSB lerimize yatırım yapan firmalarımızın sayısı artmıştır.

İlimizin deprem ve pandemi sonrası içinde bulunduğu sosyo ekonomik bunalımın aşılması noktasında 6. Bölge teşviklerinden yararlanması hususunun kalıcılığı son derece önemlidir. İstihdam yoğun destek ve yatırımlar olmazsa sorun daha da büyüyecek; 2018-2019 yıllarında bölgede yakaladığımız  rekabet avantajımızı kaybedeceğiz gibi görünüyor.

6. Bölge hususunda sadece OSB lerdeki yatırımlarda değil ilin tamamında yapılan yatırımlarda da aynı desteklerin verilmesi gerekmektedir. Gelinen  bu noktada 6. Bölge teşviklerinin kalıcılığının sağlanması adına Elazığ olarak birlik ve beraberlik içerisinde iktidarından muhalefetine, kamusundan STK sına tek ses olmanın , yek vücut hareket etmenin daha faydalı olacağına inanıyor,  Elazığ Ticaret Borsası olarak bu konuda ilin tüm dinamikleri ile birlikte  üzerimize düşen ne varsa yerine getirdiğimizin ve  getireceğimizin bilinmesini istiyorum. 

Özel Sektör olarak deprem ve pandemi sonrası iş yapmama ve ya iş kaybı nedeni ile büyük sıkıntılar yaşamaktayız. Alınan krediler bir nebze rahatlama sağlasa da yarın geri ödemede büyük sancılar doğuracağı aşikardır. Kaldı ki esnafımızın büyük kısmı bu kredilerden de çeşitli nedenlerle faydalanamamışlardır. Sorunlarımız her geçen gün kartopu gibi büyümektedir. Devletimizden beklentimiz son yılların  en büyük buhranını yaşayan ilimizde,hibe gibi daha somut destekler içeren kalıcı çözümler üretmeleridir. Bizler yetkili makamlara sesimizi bir olursak ve tek ses çıkarırsak duyurabiliriz. Yiğit Düştüğü yerden kalkar. Elazığ olarak bu zorlu günlerden, birlik ve beraberlik içerisinde talepte bulunmakla çıkabileceğimize ve bu çağrıyı duyan hükümetimizin konuya kayıtsız kalmayacağına inanıyorum. Moral ve motivasyon en etkili çözüm aracı olacaktır."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol