Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

EBA Destek Noktaları Hizmete Girdi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un talimatları doğrultusunda Türkiye genelinde kurulan 5200 EBA Destek Noktalarının tanıtımı gerçekleştirildi. Canlı yayın ile 81 ile bağlanan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un bizzat katıldığı tanıtım toplantısında İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk aşağı Demirtaş Konteynır kentinde kurduğumuz Destek Noktasından katıldı.

24 Ocak tarihinde yaşanan Elazığ depremi nedeni ile konteyner kentte kalan ve internet erişim imkanı olmayan 250 öğrencinin yararlanabileceği EBA Destek Noktasında düzenlenen programda öğrenciler ile bir araya gelen Müdür Gürtürk; "Salgın nedeni ile okullarımızın yüz yüze eğitime başlayacakları süreye kadar Uzaktan Eğitim ile öğrencilerimize ulaşmaya devam edeceğiz.

Hem EBA TV üzerinden hem de internet üzerinden EBA Protalından öğrencilerimiz telafi eğitimlerini ve Canlı derslerle diğer eğitimlerini sürdürmeye devam edecekler. Ancak bu süreçte internet erişim imkanı olmayan öğrencilerimizin varlığını da biliyoruz. Özellikle dezavantajlı mahallelerimizde ve köylerimizde bu çocuklarımıza ulaşmak için çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Bu süreçte ilk olarak televizyonu ve internet bulunmayan aile ve öğrencilerimizin tespitini yaptık. Daha sonra Bakanlığımızın da talimatları doğrultusunda bu çocuklarımızın eğitimlerini uzaktan sürdürebilmeleri için EBA Destek noktalarının kurulumuna başladık.

Bugün itibari ile 3 EBA Destek Noktamız çocuklarımıza hizmet vermeye başlamıştır. Arkadaşlarımız birkaç gün içinde bu sayıyı 90'a çıkarmayı hedefliyorlar. Biz müdürlük olarak hem okullarımıza hem de bu konuda çalışan arkadaşlarımıza gerekli her türlü desteği vereceğiz. Tek öğrencimizin bile uzaktan eğitim sürecinden mahrum kalmasını istemiyoruz. Ülkemiz şu anda uzaktan eğitim sürecini bu kapasitede yürütebilen iki üç ülkeden biridir. Yüz yüze eğitim süreci başlayana kadar çocuklarımızın oluşturacağımız destek noktalarından faydalanabilmeleri için her türlü tedbiri alıyoruz" dedi.

Tanıtım programı kapsamında illerle canlı bağlantı gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim öğretim yılında da tüm imkanlarıyla

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol