Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk elazığdanhhaberler toki kentsel dönüşüm can kaybı yerelhaber yenıufuk yeniufuk gazetesi

Bu haber kez okundu.

Elazığ Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftasına Katılacak

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 16-22 Eylül tarihleri arasında “Herkes İçin Sıfır Karbon Salınımlı Hareketlilik” temasıyla düzenlenecek hafta kapsamında vatandaşların bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım (yürüyüş, bisiklet, toplu taşıma araçları) metotlarıyla seyahat etmelerine yön verecek etkinlikler düzenleyecek.

BİSİKLET ETKİNLİĞİ VE RESİM YARIŞMASI DÜZENLENECEK

Etkinlik programı çerçevesinde 12-18 yaş arası öğrencilerin katılacağı ‘Karbon Emisyonunun Azaltılması’ konulu resim yarışması düzenlenecek.  Yarışmaya katılacak öğrenciler, başvurularını 10-20 Eylül tarihleri arasında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne yapacak olup, resim yarışmasında ilk beşe giren öğrencilere Elazığ Belediyesi tarafından bisiklet hediye edilecek.  

22 Eylül Salı günü gerçekleştirilecek ‘Arabasız Gün’ organizasyonu kapsamında ise Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ‘Bisiklet Etkinliği’ düzenlenecek. Her yaştan vatandaşın bisikletleriyle katılabileceği etkinlik saat 11.00’de Öğretmenevi önünde başlayıp Kültür Park’ta son bulacak.

ELAZIĞ BELEDİYESİ’NDEN BİSİKLET ETKİNLİĞİNE DAVET

Elazığ Belediyesi’nden yapılan açıklamada; 22 Eylül’de Arabasız Gün organizasyonu kapsamında gerçekleştirilecek ‘Bisiklet Etkinliğine’ tüm hemşerilerimizin davetli olduğu belirtildi. Organizasyon günü vatandaşların mecburi olmadıkça bireysel araçlarını kullanmamaları, yürüyüş, bisiklet ve toplu taşıma araçlarını kullanmaları ifade edildi.

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI NEDİR?

Avrupa Hareketlilik Haftası, kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan bir Avrupa Komisyonu girişimidir.

Hafta süresince, belediyelerin ulaşım planlamasının ve toplu ulaşım sisteminin geliştirilmesi, bisiklet ve yaya yollarının artırılması, vatandaşlarına ise bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahat etmesinin yanı sıra karbon emisyonunun azaltılmasıyla  yaşanabilir bir çevre oluşturulması amaçlanıyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol