Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK suriye MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

Elazığ'da Elektrik Tüketimi Arttı

. Çoruh bölgesinde bu yılın en yüksek elektrik tüketimi temmuz ayında gerçekleşirken, Fırat bölgesinde ise en yüksek tüketim ağustos ayında gerçekleşti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre geçen yılın aynı dönemine göre (temmuz-ağustos-eylül) Çoruh bölgesinin elektrik tüketiminde yüzde 10’a yakın düşüş gözlemlenirken, Fırat bölgesinde ise yüzde 7’den fazla artış oldu.

Aksa Elektrik, hizmet verdiği Çoruh ve Fırat bölgelerindeki üçüncü çeyrek tüketim oranlarını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Çoruh bölgesinde 2020 yılının en yüksek tüketimi temmuz ayında gerçekleşirken Fırat bölgesinde ise ağustos ayında gerçekleşti.

Fırat bölgesinde de sanayi ve ticarethanelerdeki elektrik tüketimi ikinci çeyreğe göre artış gösterdi. En yüksek artış yüzde 51 oranıyla Malatya’daki ticarethane grubunda yaşandı. Aksa Elektrik’ten yapılan açıklamada aynı grupta tüketim oranlarında yaşanan artış Elazığ’da yüzde 34 Bingöl’de yüzde 17 Tunceli’de ise yüzde 3 olarak belirtildi. Sanayi grubunda ise en yüksek artış yüzde 24 ile Bingöl’de olurken onu yüzde 23 ile Malatya, yüzde 5 ile Elazığ izledi. Tunceli’de ise sanayi grubunda ikinci çeyreğe göre yüzde 10’luk düşüş kaydedildi.

MESKEN ELEKTRİK TÜKETİMİ EN FAZLA YÜZDE 22İLE MALATYA’DA ARTTI

Çoruh Bölgesi’nde meskenlerin ortalama elektrik tüketimi bir önceki çeyrek dönemine göre (nisan, mayıs, haziran) yüzde 15 azaldı. Çoruh bölgesinin ortalamasına bakıldığında meskenlerde elektrik tüketimi azalış gösterse de Gümüşhane’de meskenlerin ortalama elektrik tüketimi bir önceki çeyrek döneme göre yüzde 16 arttı. Fırat Bölgesi’nde ise mesken elektrik tüketimi ikinci çeyreğe göre yüzde 20 artarken, en yüksek artış yüzde 22ile Malatya’da gerçekleşti. Malatya, Elâzığ, Bingöl ve Tunceli’de 900 binden fazla aboneye hizmet veren Aksa Fırat Elektrik, yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre elektrik tüketiminin yüzde 7 arttığını kaydetti. İllere göre tüketim oranlarındaki değişime bakıldığında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla elektrik tüketiminin Malatya’da yüzde 9’a yakın, Elazığ’da yüzde 8, Tunceli’de yüzde 2 artış olduğunu açıklayan Aksa Fırat Elektrik, Bingöl’de ise bu dönemde tüketimin bir önceki yıla göre yüzde 1 düştüğünü belirtti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol