Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk elazığdanhhaberler toki kentsel dönüşüm can kaybı yerelhaber yenıufuk yeniufuk gazetesi

Bu haber kez okundu.

Elazığ'da Tarih Dergisi Çıkarılacak

Elazığlı karikatürist Murat Sevinç ve Araştırmacı Gazeteci Ekrem Katı tarafından hazırlığı yapılan derginin ilk sayısı 2021 yılında yayınlanacak.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Derginin içeriğine ilişkin açıklamalarda bulunan Murat Sevinç, "Elazığımızda çok değerli tarih ve efsaneler olduğu biliniyor. Biz bunu gün yüzüne çıkartmak ve bunu anlatırken de çizgilerle anlatmak dergi haline getirmek için bir çabamız var.

Bunu için Ekrem Katı bu işten ve kültürden daha bir yatkın olduğu için, Elazığ‘ın geçmiş kültürünü çok iyi bildiği için, araştırmacı olduğu için Ekrem beyle ilgili bir takım çizgi ve roman ağırlıklı tarih dergisi yapmayı planlıyoruz.

Onun içinde bir çabamız var. Bir araştırmamız var. Sonuçlarına da hep beraber bakacağız, hep birlikte göreceğiz. Özellikle Harput kalesini çizgi roman haline dönüştürdük.

Bunun yanında Çaydaçıra ve Balak Gazi’miz var ve bunlar çizgi romana dönüşmüş hali var. Ama biz bunları derginin içine serpiştirerek iyi bir Harput tarihi dergisi çıkarmayı çalışıyoruz.

Türkiye’de hiçbir ilde böyle bir dergi yok.

Yani bir ile ait bir tarih dergisi yok. Biz de Elazığ’ımıza ait tarihi bu dergilerle bütünleştirmek istiyoruz. Dergiyi 3 ayda bir çıkarmayı çıkarmasını. Çünkü iyi bir araştırma gerekiyor." dedi.

EN ÇOK GENÇLERİN OKUMASI İÇİN ÇABALIYORUZ

Derginin en çok gençler tarafından okunması için çaba sarf ettiklerini belirten Sevinç, "Dergimizin en önemli özelliklerinden biri çizgi roman tarzında olması. Bu yönüyle de gençlerimizin okuması için çapalıyoruz. Rengârenk olmasını istiyoruz.

Elazığ'da Dındik çıkardık.  Çok beğenildi. Elazığ halkı için de ilgi gördü. Bunun yanında tarih dergisini de 3 ayda bir çıkarmayı da düşünüyoruz. Şimdilik hedefimiz bu. Ben buraya tabi kısa bir süre için izinli olarak geldim.

Bundan sonrası Ekrem beye ait. Ekrem bey burada gerektiği yerlere gidip görüşecek. Bey de bu işi takip edecek. Yayın için materyal, dokümanlar hepsi maket halinde hatta dijital baskı şeklinde yaptık.

Bu dergide tarih değerlerini gün yüzüne çıkartacağız." ifadelerine yer verdi.

"ELAZIĞ HALKINDAN ve İŞ ADAMLARIMZIDAN DESTEK BEKLİYORUZ"

Elazığ halkından ve iş dünyasından destek beklediklerini ifade eden Sevinç, "İlk aşamada dergiyi 3 ayda bir çıkarmayı düşünüyoruz.

Bunu iki aylık, daha sonra aylık olarak yayınlayabiliriz.

Ama bizim buradaki amacımız Elazığ halkının da sahip çıkması, iş adamlarının da destek vermesi lazım. Yani böyle bir işi yüklenip çıkarmakta kolay bir iş değil. Efsaneleri, masalları, tarihi, müzik kültürü gibi bir çok açıdan Elazığ'ı dergimizde yansıtacağız. Cıvıl cıvıl, bol resimli olacak."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol