Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi

Bu haber kez okundu.

ELAZIĞ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HAZIR MI?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı çalışma takvimini 81 ile gönderdiği genelgeyle duyurdu.

Buna göre, eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü başlayacak. Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1'inci sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-4 Eylül 2020 arasında uyum eğitimleri gerçekleştirilecek. Ancak koronavirüs salgınında vaka sayılarında yaşanan artış nedeniyle okulların durumu tartışma konusu oldu.

ELAZIĞ'I HEM DEPREM HEM KORONAVİRÜS VURDU

Elazığ'da öğrenciler, deprem ve koronovirüs salgını nedeniyle 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının ikinci dönemini uzaktan eğitim sistemi ile evinde geçirmişti.

Salgın hastalığın yanısıra depremin olumsuz etkileriyle de dezavantajlı durumda olan Elazığ'da eğitim öğretimin hangi koşullarda yapılacağı merakla bekleniyor.

24 Ocak'ta yaşanan depremde Elazığ merkez ve ilçelerinde 35 okul hasar görmüş, bu okullar yıkılmıştı.

Okulların yıkılması nedeniyle öğrenciler bir süre çevredeki okullarda eğitimlerine bir süre deva etmiş, pandemi nedeniyle uzaktan eğitim sistemine geçilmişti.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GÜRTÜRK'TEN AÇIKLAMA

Elazığ'da eğitim öğretimin devam edip etmeyeceği sorusunu İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk cevaplandırdı.

Gürtürk, Günışığı Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, "Elazığ'da eğitim öğretimimiz devam edecek. Herhangi bir sıkıntımız yok.

Öğrencilerimiz kendi okulunda kendi sınıfında eğitimine devam edecek.

Deprem nedeniyle yıkılan okullarda okuyan öğrencilerimiz için ayarlama yapmıştık. En yakın okula planlamıştık. İkili eğitim şeklinde, sabahçı - öğleci yaparak eğitim öğretimimize devam ettik.

Geçen yıl herhangi bir sıkıntı yaşamadık. 2020-2021 yılında da bu şekilde eğitim öğretimimizi sürdüreceğiz. Yeni okullar inşa edilene kadar sorunsuz bir şekilde eğitim öğretimimize bazı okullarımızda devam edeceğiz. P

andemi nedeniyle okullarda alınacak tedbirleri Bakanlık henüz açıklamadı.

Seyreltilmiş eğitim olarak devam edecek. Kesin bir şey belli değil ancak ders sayısı azaltılabilir. Derslerin bir kısmı okulda verilir bir kısmı yine uzaktan verilir. Onunla bir açıklama gelmedi henüz." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol