Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın ilçe gezilerini sürdürüyor.

Palu İlçe Müftülüğü ile birlikte Alacakaya Müftülüğüne vekâlet eden Ayet Usta’dan ilçede yürütülen faaliyetler ve personel durumu ile ilgili bilgiler alan Müftü Aydın ilk olarak Alacakaya Kaymakamı Fatih Topuz’u makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kaymakam Topuz, Müftü Aydın’a yeni görevinde başarılar diledi.

Müftü Selami Aydın daha sonra Alacakaya İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Ali İlhan ve İlçe Emniyet Müdürü Memiş Hamdemir’i ziyaret etti.

AYDIN: VAZİFELERİMİZİ YERİNE GETİRMEK İÇİN BÜYÜK BİR GAYRET İLE ÇALIŞMALIYIZ!”

Merkez Site Camii’nde müftülük personeli ve cami görevlileri ile bir toplantı yapan Müftü Aydın; “Elazığ’da göreve başladıktan sonra periyodik olarak ilçelerimizi ziyaret ediyorum. Amacım; cami hizmetleri başta olmak üzere faaliyet alanımızdaki diğer çalışmaları yerinde görmek, eksikleri tespit etmek ve personelimiz ile tanışıp motivasyonlarını arttırmaktır. Müftüsünden cami görevlisine, vaizinden Kur’an kursu öğreticilerine kadar üstlendiğimiz bu kutsal görevin hakkını vermek ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın belirlediği çerçevede vazifelerimizi yerine getirmek için büyük bir gayret ile çalışmalıyız.

En ücra yerlerde görev yapıyor olsak bile sorumluluklarımızı yerine getirmek adına, camilerimizde ve Kur’an kurslarında halkımıza manevi rehberlik yapmak, başta çocuklar ve gençler olmak üzere cemaatimizin eğitimi konusunda onlara önderlik yapmak durumundayız. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Bu kutsal görevi üstlenen tüm görevlilerimize üstün muvaffakiyetler diliyorum.” şeklinde konuştu.

Toplantının ardından merkez ve köylerdeki camileri gezen Müftü Aydın inşaatı devam eden Guleman Mahallesi Camii’ni yerinde inceleyerek bilgiler aldı. Burada camii yaptırma derneği ve vatandaşlar ile görüşen ve isteklerini dinleyen Müftü Aydın İl Müftülüğü olarak ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini söyledi.

Müftü Aydın daha sonra Palu İlçe Müftüsü Ayet Usta ile birlikte Alacakaya’da Yalnızdamlar Köyü'nde metfun bulunan Sahabe-i Kiram Abdullah bin Kâb ve Muhammed bin Fadıl hazretlerinin kabirlerini ziyaret ederek dua etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol