Öne Çıkanlar Arslan: İş Dünyası Olarak 2021 İçin Ümitli ve Heyecanlıyız 8inciye Hazırlanıyor az hasarlı YENİ KARAR İKİ TARİHİ ESER HAYATA DÖNDÜRÜLÜYOR

Bu haber kez okundu.

Elazığ TSO Meclisi Deprem  ve COVİD-19 Sürecini Değerlendirdi…

Elazığ TSO Haziran Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Yaşar’ın açılış konuşması, Odanın son 4 aylık faaliyetleriyle ilgili sinevizyon gösterimi, Hesaplar İnceleme Komisyonu Kararları, son dört aylık mizan, deprem ve pandemi sonrası iş dünyasına yönelik yapılan anketlerin değerlendirilmesi ve serbest kürsüden oluşan gündem maddelerinin görüşülmesiyle gerçekleştirildi.

Yaşar: Kararlılıkla Üretim ve İstihdam Yaratmaya Devam Edeceğiz…

Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar Meclis Toplantısının açılış konuşmasında iş dünyasının kararlıkla istihdam ve üretimden taviz vermeden mücadelesini sürdüreceğini söyledi. Yaşar konuşmasında, “ Değerli Meclis Üyeleri, Haziran Ayı olağan Meclis Toplantısı’na hoş geldiniz. Hepinizi şahsım ve meclis divanı adına saygıyla selamlıyor, Haziran ayı meclis toplantımızı açıyorum.

Öncelikle; Hakkari Yüksekova’da hain terör saldırısı ile hayatını kaybeden hemşehrimiz Jandarma Er Recep Durak’a Yüce Allah (c.c)’tan rahmet ailesine ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Ebediyete irtihal etmiş tüm şehitlerimizi de bu vesile ile bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.

İçinde bulunduğumuz 2020 yılında iki büyük felaketle karşı karşıya kaldık. Deprem felaketi İlimizi ve komşumuz Malatya’yı vururken, COVİD 19 ülkemizle birlikte tüm dünyayı etkiledi ve bu süreç devam ediyor.

01 Haziran’dan itibaren seyahat yasaklarının kalkması, restoranlar, kreşler, sürücü kursları gibi insan yoğunluğunun olduğu yerlerin açılmasıyla normalleşme sürecimizin hız kazandığını görüyoruz. Özellikle Bilim Kurulunun ve mülki idarenin almış olduğu tedbirler İlimizin bu süreci en az hasarla atlatan illerden biri olmasını sağladı. Temennimiz, bundan sonra kentimizin alınan tedbirlere uyması ve sağlıklı bir normal yaşama dönmesidir.

Son haftalarda bazı sektörlerde kısmi rahatlama oldu, ancak birçok sektörde problemlerin devam ettiğini gözlemliyoruz. Bu yeni dönemde işlerin bir süre önceki gibi olmayacağı açıktır. Bunula beraber, ekonominin daraldığı bu dönemde maalesef psikolojik etkilerin de olduğunu göz ardı etmemek gerekiyor. Malumunuz, toplumun tüm kesimlerinde umumi bir durağanlık söz konusu. Önemli bir kesim, içe kapanmış yatırım ve üretimini zamana bırakmış durumda. Biz iş dünyası temsilcileri olarak bu durumu bertaraf edebilmek adına bağlı olduğumuz Meslek Komitelerimiz marifetiyle, pandemi sonrasına ve geleceğe hazırlamak üzere yoğun çaba sarf etmeliyiz.

Uzun vadede, yeni normalin çerçevesinin belirlenmesi tüm sektörlere etkilerinin netleştirilmesini bekliyoruz. Buna bağlı olarak da yeni tüketim öğelerinin, ilimizin ve ülkemizin ihtiyaç duyacağı mal ve hizmet önceliklerinin belirlenerek, buna uygun mali işler ile teknik bilgi oluşturulması hususunda TOBB’nin tüm Odalarla birlikte yoğun bir gayreti olduğun ve hükümetin de ciddi adımlar attığını görüyoruz. Bu süreç devam ediyor.

Hem deprem sonrası hem de pandemi sürecinde Odamız Yönetim organlarımızın hiç durmadan yoğun bir gayretle çalıştığını son 4 aylık faaliyet raporu sunumuzda göreceksiniz. Bu maddeler üzerinde durarak zamanınızı almak istemiyorum. Ancak, şunu ifade etmeliyim ki, ne deprem ne de pandeminin bizi bilinmeze sürüklemesine meydan vermeden elimizden gelen tüm gayreti göstermeye devam ediyoruz.

Bu düşüncelerle, normalleşme sürecimizin daha da hızlanmasını temenni ediyor, bu güçlüklerin üstesinden el birliği ile geleceğimizi bir kez daha yineliyor, sizleri en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” ifadelerinde bulundu.

Başkan Arslan Son Dört Aylık Faaliyetleri Değerlendirdi…

Meclis Başkanı Yaşar’ın konuşmasının ardından söz alan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan’da Odanın son dört aylık faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, gerek deprem gerekse COVİD 19 sürecinde TOBB ve ilgili bakanlıklar nezdinde önemli girişimlerde bulunulduğunu söyledi. Başkan Arslan Oda tarafından yapılan iki anket sonuçlarına bakıldığında iş dünyasının öncelikli beklentisinin finansmana erişme ve kredi talebi olduğunu belirtti. Arslan başta KOSGEB olmak üzere, TOBB kaynakları ve KGF kefaletiyle çok önemli destekler sağlandığını belirterek krediye ulaşmada çeşitli nedenlerle sorun yaşayan her bir üyenin sorunuyla birebir ilgilendiğini ifade etti. Odanın kooperatifleşme çalışmaları, projeleri, yeni OSB çalışmaları, yeni sanayi siteleri ve yeni yatırımlar anlamında hiçbir alanın ihmal edilmeden gerek Oda profesyonelleri gerekse Yönetim Kurulu olarak yoğun gayret gösterildiğini ve çalışmalarda gelinen nokta hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Arslan öncelikle iş dünyasının sorun ve taleplerinin tespit edilmesi ve ilgili makamlara taşınması hususunda her Meslek Komitesinden 3 kişinin Mecliste yer aldığını belirterek, Meslek Komite Toplantılarına etkin lobi faaliyetlerinde bulunmak ve sonuca ulaşmak için sahanın taleplerinin Yönetime taşınmasının önemini vurguladı.

Meclis Üyelerinin çeşitli sorularını da cevaplandıran Başkan Arslan, Oda üyelerine ve şehrin kalkınma ve gelişmesine ilk gündeki şevk ve heyecanla devam ettiklerini söyleyerek ne deprem ne de COVİD 19 sürecinin bu gayretlerine sekte vuramayacağını dile getirdi.

Elazığ TSO Meclis Toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol