Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

ELAZIĞ YANIYOR

Son dönemde corona virüsü vaka sayısının artış gösterdiği Türkiye ile ilgili sokağa çıkma iddiası geldi.

Reuters'a konuşan üst düzey bir yetkili, "Türkiye'de corona virüsü vaka sayısının artmasıyla birlikte gençler ve yaşlılar için sokağa çıkma yasağı ve hatta hafta sonu sokağa çıkma yasağı düşünülüyor" dedi.

Dünya genelinde vaka sayılarındaki artış ürkütecek boyutlara ulaşırken Türkiye’de de vaka sayılarında hızlı bir artışın olduğu gözlendi.

ELAZIĞ’IN HARİTASI KIRMIZI

Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı haritaya bakıldığında Elazığ’da durumun ciddiyetinin ortada olduğu gözlenmekte.

Her ne kadar vaka sayıları gizlenmiş olsa da ilimizdeki vaka sayısının ve hayatını kaybedenlerin sayısının her geçen gün arttığı gözleniyor.

YAPMACIK DENETİMLER

Yaşanan corona virüs vaka sayısındaki artışın önlenmesinin tek yolunun kurallara uymak olduğunu ifade eden duyarlı vatandaşlar, yapılan denetimlerin sadece göstermelik ve kamaralar karşısında yapıldığını belirterek,” İlimizdeki yetkililer içişleri bakanlığının genelgesi doğrultusunda kameralar önünde denetim yapıyorlar. Oysa biz ciddi denetim bekliyoruz. Virüsü dikkate alan insanlar vurdumduymaz insanların kurbanı olmamalı. Tolu taşıma araçlarında sık sık denetim yapılmalı maskesiz ve fazla yolcu alınmasının önlenmesi gerekmeli” dediler.

PTT MYADANI HALKA AÇILDI

Corona virüs kısıtlamaları kapsamında bariyerlerle kapatılan PTT Meydanı halkın hizmetine açıldı.

Corona virüste ikinci dalganın yaşandığı ve vaka sayılarında artışın olduğu  bu günlerde, özellikle 65 yaş üstü insanların gününü geçirdikleri PTT Meydanının açılması çok mu gerekliydi diye tepkilerle karşılandı.

Reuters’ın haberine göre Türkiye’de kısıtlamaların ve sokağa çıkmaların düşünüldüğü bir ortamda kapalı meydanların açılması yaşlı ve gençlerin aynı ortamı paylaşmaları tehlikeye davetiye çıkarmakta. Kurallara uyulmadığı için denetimlerin artırılması gerektiği ifade edildi.

Anahtar Kelimeler:
ELAZIĞ YANIYOR

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol