Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

Elektrik ve Doğalgaz Faturaları 3 Ay Daha Ertelendi

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Elazığ ve Malatya'da 24 Ocak'ta yaşanan depremde zarar görenlerin temmuz, ağustos ve eylül dönemlerindeki elektrik ve doğal gaz tüketimlerine yönelik tahsilatları gerekli belgelerle başvurulması halinde 3 ay ertelenebilecek.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi şöyle:

“Bu karar, Elazığ ve malaya illerinde24/01/2020 tarihinde yaşanan depremin hane halkı ve küçük esnaf üzerindeki etkilerini azaltmak üzere, elektrik ve doğal gaz tüketimlerine yönelik tahsilatların ertelenmesine dair iş ve işlemlerin belirtilmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Bu karar, deprem dolayısıyla konutu ve/veya iş yeri yıkılan, orta hasarlı veya hasarlı hale gelen ve yalnızca görevli tedarik şirketi ile ilgili bölgelerin doğal gaz dağıtım faaliyetlerini yürüten dağıtım şirketinden elektrik ve/veya doğal gaz temin eden mesken ve ticarethane abone grubundaki tüketicilerin elektrik ve doğal gaz tüketilmelerine ilişkin tahsilatları kapsar.

Mesken veya ticarethane abone grubunda olmakla birlikte kamu kurum ve kuruluşlarına veya dernek ve vakıf gibi sivil toplum kuruluşlarına ait yerlerin tüketimleri bu Kararın kapsamı dışındadır.

Tüketicilerden;

Deprem öncesinde ikamet ettiği veya iş yerinin bulunduğu binaya ilişkin Çevre ve şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenmiş “ Hasar Durum Belgesi’ni,
Ticarethane grubundaki tüketicilerin ertelenmeye dâhil etmek istedikleri işyerlerin deprem tarihi sonrasında açıldığını gösterir. “ İşyeri Açma ve Çalışma Belgesini 1/10/2020 mesai bitimine kadar ilgili şirketlere ibraz edenlerin 2020 yılı temmuz, Ağustos ve Eylül fatura dönemlerine ilişkin tüketim faturalarının tahsilatı 3 ay süreyle ertelenir.

Uygulamadan faydalanan tüketicilerin deprem öncesinde de kendi adlarına veya ticari unvanlarına kayıtlı bir aboneliklerinin olması ve deprem sonrası abonelikleri ile deprem öncesi aboneliklerinin aynı abone grubunda bulunması zorunludur.

Bir hasar durum belgesi ile tek bir abonelik için uygulamadan faydalanılması esastır.

Erteleme süresi, ertelemeye konu her bir fatura için ayrı ayrı uygulanır."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol