Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi

Bu haber kez okundu.

ELHAK: "İstanbul Sözleşmesine Karşıyız"

ELHAK Dönem Başkanı Ersin Eryılmaz, toplantıda yaptığı açıklamada, platformun kuruluş amacı ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

ELHAK'ın iyiliği yaymak, kötülüğü engellemek, haksızlıklar karşısında durmak için kurulduğunu belirten Eryılmaz, "2019 yılı Ocak ayında çıktığımız bu yolda bizleri bir araya getiren temel saik, hesap günü tarihi lehimize şahit kılacak bir toplumsal şahitlik görevini üstlenmektir. İyilik ve takva konusunda yardımlaşarak kötülüğün karşısında set olarak, kimliğini sorgulamaksızın her zaman ve her zeminde mazlumun yanında ve zalimin karşısında durarak İslami toplumsal şuur inşası ile kültürel ve küresel emperyalizme karşı kurşunla kaynatılmış binalar gibi saf bağlayarak, hak yolunda, haktan, haklıdan yana ve sadece hakkın rızası için hizmet vermekteyiz. Yaklaşık 2 yıl süren çalışmalarımızla şehrimize, ülkemize, İslam dünyasına dair mesellerle ilgili toplumsal duyarlılık oluşturabilmek için bazı etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Her ay sonu yaptığımız basın açıklamamızla, o ayın önemli olaylarına ilişkin bakış açımızı, değerlendirmelerimizi kamuoyuna arz ediyoruz. Geçen yıl etkinliklerimizin ana teması toplumun kalesi aile idi. Bu anlamda aile yapımızın korunmasının toplumsal bekamız açısından konferanslar ve faaliyetler düzenledik" dedi.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMALI"

Son günlerde ülke gündeminde yer alan İstanbul Sözleşmesine ilişkin düşüncelerini paylaşan Ersin Eryılmaz, "Aile kurumunun temeline konulmuş bir bomba olarak değerlendirdiğimiz İstanbul sözleşmesinin ve ona dayalı olarak yürürlüğe konulan 6284 sayılı yasa gibi aileyi tahrip eden bir takım mevzuatın yürürlükten kaldırılması, iptal edilmesi için tavrımızı net bir şekilde defalarca ortaya koyduk. Bunu haykırdık. Her türlü şiddetle beraber kadına şiddete de fakat aynı zamanda cinsel sapıklığı meşrulaştırıcı bir içeriğe sahip olan İstanbul sözleşmesine karşıyız. Bunu her platformda dile getirdik. Bu gerçeği haykırmaya devam edeceğiz. Şiddeti önlemek için kendi toplumsal değerlerimize dayalı  düzenlemeler yapmaktan aciz olmadığımızı düşünüyoruz." diye konuştu.

"ETKİNLİKLERİMİZİ DEPREM VE KORONAVİRÜSZ NEDENİYLE GERÇEKLEŞTİREMEDİK"

Bu yıl için belirledikleri 'Geleceğimiz, Gençliğimiz' temalı etkinlikleri deprem ve koronavirüs salgını nedeniyle gerçekleştiremediklerini ifade eden Eryılmaz, "İnşallah yılsonuna kadarki süreçte bu etkinlikleri düzenlememizi Rabbim mümkün kılar. Her zorluk karşısında ayakta kalabilmek ancak toplumsal dayanışmayla mümkündür. Tarih boyunca bizi ayakta tutan çimento İslam olmuştur. Bugün de ayakta kalabilmek, içerisinde bulunduğumuz zorlukları aşabilmek için muhtaç olduğumuz şey bu toplumsal şuurdur." ifadelerini kullandı.
Haber: Vedat Yetik

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol