Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

“EN FAZLA İTİRAZ KAT ARTIŞINDAN”

Elazığ Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantıları ikinci oturumu ile devam etti. Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları başkanlığında gerçekleştirilen ikinci oturumda askı sürecini tamamlayan yeni imar planına yapılan itirazlar görüşüldü.

“EN FAZLA İTİRAZ KAT ARTIŞINDAN”

İmar planı ile ilgili Denetim Komisyonu Başkanı Sami Güzel, yapılan itirazlar, retler hakkında bilgiler vererek, itirazların çoğunluğunun depremden en fazla etkilenen mahallelerden geldiğini söyledi.

Güzel, "Elazığ merkez 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve 1/5000 nazım imar planı değişikliği 14.05.2020 - 15.06.2020 tarihleri arasında askıya çıkmıştır. Askı süresi içerisinde 5.188 adet itiraz başvurusu yapılmıştır. İmar komisyonu incelemesi sonucunda 4.894 itiraz başvurusu reddedilmiş, 298 adet itiraz başvurusu kabul edilmiştir. 5.188 itiraz başvurusunun yaklaşık 2 Bin tanesi aynı ada ve parsellerden mükerrer itirazlar içermektedir. Ayrıca 294 kabul kararının 135 tanesi aynı kararlardır. Mükerrer itirazlar genellikle Abdullahpaşa, Mustafapaşa, Sürsürü, Sarayatik, Rüstempaşa Mahallelerinden gelmiştir. En çok gelen itirazlar emsal artışı, kat artışı, kat sayısının artışıdır." dedi.

Komisyon başkanının meclisi bilgilendirmesinin ardından ret edilen itirazlar, meclisin aldığı kararla toplu olarak oylamaya sunuldu.

“BEKLENTİLERİMİZ KARŞILANMADI”

Bu sıra da söz alan CHP Meclis Üyesi Cafer Yeşil, imar planında Feyzi Çakmak ve Yıldızbağları Mahalleleri için beklentilerinin karşılanmadığını belirterek, gündem maddesi ile ilgili çekimser olduklarını söyledi. Yeşil’in değerlendirmesinin ardından Başkan Şerifoğulları, ağır ve orta hasarlı konutlara sağlayacakları yüzde 10 emsal artışının Feyzi Çakmak ve Yıldızbağları Mahallelerine de meclisten alınacak kararla sağlanabileceğini söyledi. Şerifoğulları’nın talebinin ardından mecliste farklı görüşler oluştu. Arka arkaya yapılan açıklamalar meclisin tansiyonunu yükseltti. Konuşmaların ardından ret edilen 4 bin 891 madde meclis üyelerinin oyuna sunuldu. Ardından kabul edilen itirazlarla tek tek görüşülerek karara bağlandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol