Öne Çıkanlar SAĞLIK BAKANLIĞI TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN TARİHİ BELİ OLDU DERBİNİN GALİBİ Doğukentte 6 Puanlık Maç! Savunma Sanayi Başkanı  BordoBeyazlı Temsilcimiz Elazığspor

Bu haber kez okundu.

EOSB Tekstil-Endüstri Park Prestij Yatırım Merkezi Ön Kabulü

2020 Yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmesi öngörülen ve Elazığ OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın proje başvuru sahibi, Elazığ Valiliği İl Özel İdaresi’nin ise proje ortağı olduğu “EOSB Tekstil-Endüstri Park Prestij Yatırım Merkezi”  projesinin,  Elazığ OSB‘de hayata geçirilmesi planlanıyor.
 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından proje CMDP önceliklerine uygunluğu, kent ekonomisinin gelişimine etkisi, sürdürülebilirliği, bütçe ve süresi içerisinde yapılabilirliği gibi yönlerden incelendi, proje fikrine ön onay verildi.

Elazığ OSB tarafından hazırlanacak, fizibilite niteliğinde iş modelini ve sürdürülebilirliğin ayrıntılı şekilde ele alınacağı Proje Değerlendirme Raporu’nun Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylanmasını müteakip proje destek sözleşmesi imzalanacak. 

96 DÖNÜM ALANDA KURULACAK

Projenin tamamlandığında 3 Bin ilave istihdam yaratacağı değerlendiriliyor. Elazığ OSB içerisinde 5/2. Etapta 96 dönüm alanın üzerinde Elazığ OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı tarafından ilgili parselin 40 bin metrekaresi tahsis edilerek beş adet 1000 metrekare, dokuz adet 1500 metrekare kapalı alana sahip üretim işlikleri ile 1500 metrekarelik ortak kullanım alanı oluşturulması planlanıyor.

PROJENİN MALİYETİ 20 MİLYON TL

Toplam proje bütçesinin 20 milyon Türk Lirası olacağı öngörülüyor. Proje bütçesinin % 90’ı 2020 Yılı Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında Fırat Kalkınma Ajansı tarafından hibe olarak sağlanacak.

Geri kalan 2 milyon Türk Liralık eş finansman ise Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı ile Elazığ Valiliği İl Özel İdaresi tarafından karşılanacaktır. Projenin uygulanma süresi 18 ay olarak ön görülüyor.

İL EKONOMİSİNE VE İSTİHDAMA KATKI SUNACAK

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ Sivrice'de yaşanan deprem sonrasında hasar gören ve yıkılmak zorunda kalan binalarda yaklaşık 3.000 işyeri kaybı ve buna bağlı olarak ilave yaklaşık 15.000 işsiz oluştu.

Deprem afetini müteakip tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 salgınının Elazığ ekonomisinde ve istihdamında etkisi ciddi bir şekilde hissedildi.

İstihdam kapasitesi yüksek olan ve kısa sürede hayata geçirilebilecek proje sayesinde deprem ve salgın sonrasında ağır yara alan Elazığ ekonomisi için özellikle istihdam oluşturma noktasında projenin İlimize önemli katkılar sağlayacağı değerlendiriliyor.

ELAZIĞ YATIRIM ÇEKİM MERKEZİNE DÖNÜŞTÜ

Elazığ OSB’nin 6. bölge teşvik avantajlarına dâhil edilmesini müteakip Tekstil ve Hazır Giyim sektörleri için Elazığ yatırım çekim merkezine dönüştü.

Yatırım yeri konusunda kayda değer ölçüde talep artışı gerçekleşmiş ve bu taleplere vakit kaybetmeden cevap verebilmek için Elazığ OSB Tekstil-Endüstri Park (5/2 Kampüsü) Altyapı Projesinin uygulanmasına devam ediliyor.

Elazığ OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın “Yatırıma değil; Kazanmaya Davet” mottosu ile Tekstil-Endüstri Park; ilin ve bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak yatırımcıların hizmetine sunacak.

Tekstil ve Hazır Giyim sektörünün kümelenmesi, rekabet gücünün artırılması, genç işsizliğinin önüne geçilmesi, kadınların işgücü piyasasına entegrasyonun kolaylaştırılması,  yüksek katma değerli, dış pazarları hedef alan üretimi hedefleyen projenin en kısa sürede uygulamaya geçirilmesi amaçlanıyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol