Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

Erdem: "Elazığ Tarımda Parlayan Şehir Olacak"

Erdem, yaptığı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Elazığ'a önemli miktarlarda kaynak ve hibe desteği verildiğini belirterek, şehrin gelecek yıllarda yapılacak ek yardımlarla tarımda parlayan şehir olacağını söyledi.

"DESTEKLER BEREKETE DÖNÜŞTÜ"

Bakanlık tarafından verilen hibe desteklerinin Elazığ'da berekete dönüştüğünü ifade eden Erdem, "24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde yaraları ilk sarılan çiftçiler oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 3 Milyon 401 Bin TL destek sağlandı. İlimiz iç sularda 18 Bin ton üretim kapasitesi ile Türkiye birincisidir. Bakanlığımız su ürünlerine 89 Milyon TL destekleme ödemesi gerçekleştirildi. Bakanlığımız bireysel sulama sistemleri kapsamında 121 projeye 1.6 Milyon TL kaynak kullandırıldı. İlimiz organik tarımının geliştirilmesi için Bakanlığımız kaynaklarından 1,5 Milyon TL destek verildi. Bakanlığımız tarıma elverişli olmayan atıl tarım arazilerinin yeniden üretime kazandırılması amacıyla ilimize 13,6 Milyon TL destek sağladı. Bakanlığımız ilimiz hayvancılığının geliştirilmesi  amacıyla Bin Dekar alan ve 60 Bin hayvan varlığına sahip olacak Besi TDİOSB çalışmaları devam etmektedir. Bu proje ile yılda 42 Bin ton et üretiminin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Bakanlığımız tarafından ilimiz tarım ve hayvancılığının geliştirilmesi amacıyla 16 projeye 1.8 Milyon TL hibe desteği verildi" dedi.

BAKANLIK, ÇİFTÇİLERİMİZİ KALKINDIRIYOR       

Tarım ve Orman Bakanlığının destekleri ile çiftçilerin kalkındığını ifade eden Erdem, şöyle devam etti: "Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Hemşehrimiz Mehmet Hadi Tunç'un destekleriyle bitkisel üretimi geliştirme projesi kapsamında Elazığlı üreticilerimize yüzde 75 hibeli 2 Milyon TL'lik 300 Ton fasulye, nohut, mercimek, macar fiği, yem bezelyesi tohum desteği sağlanmıştır.  İlimize bakanlığımız tarafından 28 ayrı kalemde 117.7 destek ödemesi yapıldı. Bakanlığımızca köyden kente göçü azaltmak amacıyla 669 genç çiftçimize 20 milyon TL destek ödemesi yapıldı. Bakanlığımızca bugüne kadar ekonomik yatırımlarda 92 projeye 18.7 milyon TL destekleme ödemesi yapıldı. İlimize DAP projesi için 18.6 Milyon TL destek ödemesi yapıldı. İlimiz küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın geliştirilmesini sağlamak amacıyla 1.5 milyon TL kaynak aktarıldı. Bakanlığımız tarafından ilimizde mevcut meraların ıslahı için 1.3 milyon TL destek sağlandı. Bitkisel üretimin geliştirilmesi amacıyla 1.5 Milyon TL kaynak aktarıldı."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol