Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK

Bu haber kez okundu.

Ergen: Din Görevlilerimiz, En Güzel Övgüleri Hak Etmektedir

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle açıklama yapan Diyanet Sen Başkanı Murat Ergen, din görevlilerinin toplumun manen yükselmesine rehberlik ettiklerini söyledi.

ERGEN: DİN GÖREVLİLERİNİN HİZMET ALANI YALNIZCA CAMİLER DEĞİLDİR

Doğumdan ölüme kadar halkın yanında olduklarını anımsatan Başkan Murat Ergen, “Diyanet İşleri Başkanlığımız toplumumun din hizmeti ve irşat görevi ihtiyacını karşılamaktadır. Bir yandan, Kur'an Kursları vasıtasıyla yaygın din eğitimi faaliyetleri yürütülürken, diğer yandan, cami içi ve dışı din hizmetleri gerçekleştirilmektedir.

Bunun yanı sıra il ve ilçe müftülükleri bünyesinde ailelerin dini konulardaki ihtiyaçlarına cevap vermek üzere Aile ve İrşat ve Rehberlik Büroları faaliyet göstermektedir. Bunun yanında din görevlilerimiz, doğum, sünnet, nikâh, düğün, yeni doğan çocuklara isim koyma, asker uğurlama gibi hizmetlerle insanların yanında yer almaktadır. Yani din görevlilerinin hizmet alanı yalnızca camiler değildir. Bir çok alanda hizmet vermektedirler” dedi.

ERGEN: DİN GÖREVLİLERİMİZ, EN GÜZEL ÖVGÜLERİ HAK ETMEKTEDİR

Deprem’de Vefa Sosyal Destek Gruplarında ve Filyasyon Ekiplerinde Görev Alan Din Görevlilerini tebrik eden Ergen, örnek mekanların cami; örnek insanların din görevlisi olduğunu kaydederek, ”İçişleri Bakanımız tarafından geçtiğimiz günlerde açıklandığı üzere, Pandemi sürecinde camilerimiz korona tedbirlerine en çok riayet edilen mekanlar olmuştur.

Din görevlilerimiz de fedakarlıkları ve yaptıkları hizmetlerle topluma örnek teşkil etmişlerdir. Kısaca toplumun önderi ve rehberi olarak, her alanda bu milletin hizmetinde olan Din Görevlilerimiz, en güzel övgüleri hak etmektedir” diye kaydetti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol