Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yerelhaber  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi

Bu haber kez okundu.

EROL’DAN BÜYÜK BAŞARI

2018 Genel seçimlerinde 41 yıl aradan sonra Elazığ’dan milletvekili seçilen Gürsel Erol, Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde ve çıkarılan diğer listelerde olmamasına rağmen 824 oy alarak PM’ye girmeyi başardı.

ANAHTAR LİSTEDE YER VERİLMEMESİNE RAĞMEN PM’YE GİRDİ

CHP’nin 37. Olağan Kurultayı dün yapılan Parti Meclisi(PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu(YDK) seçimleri sona erdi.

Kurultayın ikinci gününde, PM ve YDK üyelerinin seçimi gerçekleştirildi.

Oy verme işlemi saat 21.45'te biten seçimlerde oy sayımı 3 saat sürdü.

Oy kullanma işlemi öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer verilmeyen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, geçerli oy kullanan bin 241 delegenin 824’nün oyunu alarak Parti Meclisine 9’uncu sıradan girdi.

PM’ye seçilmesi sonrasında partililere teşekkür eden Erol, “Değerli yol arkadaşlarım 37. Olağan Kurultayımızın partimize ve ülkemize hayırlı olmasını diler, bu süreçte verdiğiniz desteğe teşekkür ederim.

Partimizin kültürüne ve geleneklerine sahip çıkarak partimizin iktidar yürüyüşüne katkı vermenin çabası içinde olacağımı belirtir, sevgi ve saygılar sunarım.

”ifadelerini kullandı. 37. Olağan Kurultay sürecini değerlendiren EROL, ‘’ Üç yıl sonra 100. Yılını kutlayacağımız Cumhuriyet Halk Partisi’nin bunca zamana ve siyasi dalgalanmalara karşın hala Türkiye için en büyük umut olmasının altında tarihsel sıçrama dönemleri yatmaktadır.

Bugün de tarihsel bir sıçrayış için ihtiyacımız olan temel motivasyon ve güç köklü geçmişimizde mevcuttur. Bugün ve gelecek; Cumhuriyeti kuran, onu demokrasi ile taçlandıran, eşitlik, özgürlük, dayanışma ve hakça bölüşüm gibi sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini bu topraklara getiren partinin önüne şimdi de dördüncü büyük atılımı şart koşmaktadır.

Kurultayımızı geride bıraktık, parti tabanımızın, örgütlerimizin ve Genel Merkezimizin bugünden itibaren tüm gündemi iktidar olacaktır, tarihsel sorumluluğumuzun bilincindeyiz.

Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’nun liderliğinde toplumun farklı kesimlerini bir araya getirerek oluşturulan Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı’nı ve Meclis çoğunluğunu alması için gece gündüz çalışacağız.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin; en büyük parti konumuna yükselmesi, Millet İttifakı bileşenlerinin çoğaltılması, Türkiye’de değişimin ve yenileşmenin öncülüğünü yapması, geniş toplum kesimlerini 21. Yüzyıl’ın Türkiyesi hayalimize inandırması, sosyal devlet anlayışının tekrar ayağa kaldırılması, 18 yıllık AKP iktidarının yarattığı toplumsal, kurumsal tahribatların onarılması ve ‘alçak gönüllü bir uygarlığın inşa edilmesi’ gibi tarihsel sorumlulukları vardır.

Bu vesile ile Kurultayımız’da bize destek veren, Parti Meclisi Üyeliği adaylığımızda omuz veren tüm İl, İlçe Başkanlarımız’a ve yöneticilerimize, Kurultay Delegelerimiz’e, Gençlik ve Kadın Kolları Başkanlarımız’a, sonsuz teşekkür ederim.

Örgütümüzün hiçbir emekçisinin beklentisini boşa çıkarmayacağımı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin vefakar örgütünün hakkını daima savunacağımı belirtmek isterim. İnanıyorum ki gerçekleştirdiğimiz İKTİDAR KURULTAYIMIZ; tarih kadar köklü, her birimizin yaşamından daha eski ve ömrümüzden uzun ideallerimizin gerçekleşmesi için ilk başlangıç, muhalefette yaptığımız son kurultay olacaktır.”

GÜRSEL EROL KİMDİR?

1963 yılında Elazığ’da doğdu. Siyasete babasının SODEP Elazığ Merkez İlçe Başkanlığı döneminde başlayan Erol, 1991 yılında SHP Gençlik Kolları Genel Başkanı seçildi ve yaklaşık 60 ilde Gençlik Kollarının örgütlenmesini gerçekleştirerek bu görevi başarıyla tamamladı.

1992-1995 yılları arasında SHP ve CHP Elazığ İl Başkanlığı görevlerini üstlendi. 1995 Genel seçimlerinde CHP Elazığ 1.sıra Milletvekili adayı oldu. 1995-2014 yılları arasında Tunceli Eğitim Kültür Vakfı Genel Başkanlığı ve Alevi sivil Toplum Örgütlerinde Yöneticilik yaptı.

26. Dönem Tunceli Milletvekili seçildi, İçişleri komisyonu CHP grup sözcülüğü görevini üstlendi. 18 Ocak 2016 da CHP parti Meclisine seçildi. 27. dönem Elazığ Milletvekili seçilen Gürsel EROL, bu görevi de başarıyla yürütmektedir.

Anahtar Kelimeler:
EROL’DAN BÜYÜK BAŞARI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol