Öne Çıkanlar KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti yaz sıcaklıkları YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi satın alınacaktır

Bu haber kez okundu.

Evden Çalışanların Hayatını Kolaylaştıracak 5 Kilit İpucu

İşte sizin için derlediğimiz, evden çalışmayı daha konforlu hale getirecek 5 kilit ipucu: 

1. Konforlu Giyim Ürünleriyle Ev Yaşamında Rahatlığı Keşfedin

Evden çalışmak, gün boyu pijamalarla oturmayı gerektirmiyor. İşe başlamadan önce kıyafetlerinizi değiştirip çalışmak için hazır hale gelmelisiniz. Kıyafetlerinizi değiştirmek yalnızca temizlik değil aynı zamanda motivasyon ve rahatlık da getiriyor. Hareket özgürlüğü sağlayacak eşofmanlar, tişört ve sweatshirtlerle çalışırken kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Pamuklu kıyafetler seçerek, cildinizin nefes almasını ve rahat hissetmesini sağlayabilirsiniz. İş için hazırlanmak çalışma motivasyonunu da artırıyor. Eğer ev giyim için hangi markadan alışveriş yapmalıyım diye düşünüyorsanız Boyner, kadın ve erkek seçkilerindeki yüzlerce ürünle sizleri bekliyor. 

2. Çalışırken İhtiyaç Duyacağınız Şeyleri Hazırlayın

Çalışırken iş yerinizde, ihtiyaç duyduğunuz şeyler genellikle başkaları tarafından hazırlanıyor. Çay, kahve her zaman sıcak bir şekilde sizleri bekliyor. Masanız ise çalışma sırasında gerek duyabileceğiniz her şeyin depolandığı alan oluyor. Not defterleri, kalemler, kağıtlar, kulaklık veya evraklar masanızda muhafaza ediliyor. Evde ise düzen daha geniş alana yayılıyor. İşe başlamadan önce hazırlıklarınızı yapmalı, çayınızı, kahvenizi demleyerek hazırlamalısınız. Çalışma alanınıza not defteri, kalem veya çeşitli evrakları yerleştirmeli, ihtiyaç duyacağınız şeyleri kolayca elinizin altında bulmalısınız. Böylece iş sırasında kalkıp bir şey almaya uğraşarak vakit ve konsantrasyon kaybetmezsiniz. 

3. Doğru Mobilya Ürünleri Seçin

Ev mobilyaları çalışma mobilyalarından farklı oluyor. Birçok kişinin evine bir çalışma masası bile bulunmuyor. Eğer evleriniz artık sizin iş yeriniz oluyorsa, çalışma alanları oluşturmalısınız. Çalışacağınız bir masa bularak orayı her gün düzenli iş için kullanacağınız şekle getirmelisiniz. Eğer yemek masasını çalışmak için kullanacaksanız, bir çalışma sandalyesi ile tamamlayabilir veya sandalye üzerine ortopedik destekler alarak gün boyu rahat hissetmeyi sağlayabilirsiniz. Mobilya yerleşimi de önem arz ediyor. Çalışma bölümünün iyi ışık aldığından, havalandırma sorunu bulunmadığından emin olmalısınız. Çalışırken yüzünüzün dikkat dağıtacak pencerelere dönük olmamasına dikkat ederek odaklanmayı kolaylaştırabilirsiniz. 

4. Aksesuarlarla Çalışma Alanlarınızı Mükemmelleştirin

Çalışma alanlarının sizi cezbetmesi ve daha konforlu hale gelmesi için aksesuarlardan faydalanabilirsiniz. Masada düzen sağlayacak organizerler, ortama renk katacak masa çiçekleri ve aydınlık sağlayacak masa ışıkları kullanabilirsiniz. Çevrenizde notlarınızı iliştirebileceğiniz mantar panolar, not tutucular bulundurabilir, ofis aksesuarlarını eviniz için alarak home office çalışmayı daha konforlu kılabilirsiniz. Laptop yükselticiden masa vantilatörüne, mouse pad ürünlerinden kalemliğe kadar birçok aksesuarla çalışmayı keyif haline getirebilirsiniz. Ev aksesuarları için pratik ürünleri Ikea koleksiyonundan seçerek evinizde konforu deneyimleyebilirsiniz. 

5. Teknolojik Yardımcılarla Tanışın

Evden çalışanların hayatını kolaylaştıran birçok uygulama mevcut. Onları deneyerek, inceleyerek size yardımcı olabilecekleri iş rutininize dahil edebilirsiniz. Görüntülü konuşma uygulamaları, masaüstüne not kağıdı yerleştiren widgetlar, iş zamanı bildirim gönderen hatırlatıcı uygulamalar ve daha birçoğu kullanıcıların hizmetinde. Yeni nesil iş uygulamalarını deneyerek evden de aynen iş yerindeymiş gibi çalışabilir, iş arkadaşlarınız ve müşterilerinizle sürekli iletişim halinde kalabilirsiniz. Elbette hayat kalitesini artıracak “su içme hatırlatıcı”, “adımsayar” gibi uygulamalardan da destek alabilirsiniz. Evden çalışmak birçok açıdan konforlu olsa da daha hareketsiz bir yaşamı da beraberinde getiriyor. Sağlıklı yaşam için edinebileceğiniz uygulamalar sayesinde hayatınızı dinamikleştirebilirsiniz.

Evden çalışmaya konfor katacak önerilerimizi dikkate alabilir, iş yaşamının düzenini evin rahatlığına taşıyabilirsiniz. Verimli bir iş hayatı için evde de mesai saati uygulamayı unutmamalı, iş ve keyif saatlerini bölmelisiniz. Her gün aynı saatte kalkmak, her gün aynı saatte uyumak ve yemek yemek de verimli bir iş düzeni için gerekli görülüyor. ​​​​

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol