Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

"Fevkalade bir artış söz konusu değil"

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız ve Emniyet Müdürü Celal Sel, İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda, insanların yoğun olduğu cadde ve sokakları gezerek vatandaşları ve esnafları koronavirüs salgın hastalığına karşı bilinçlendirdi.
 

Gazi Caddesi, Köfteciler Sokağı, Şehit İlhanlar Caddesi ve Hozat Garajındaki esnafları gezen Vali Yırık ve beraberindeki heyet, esnaflar ve vatandaşlarla sohbet etti ve koronavirüsle mücadelenin önemini anlattı.
Vali Yırık, özellikle maske, fiziksel mesafe ve hijyen kurallarına uyulması gerekliliğini hatırlattı.

Vali Yırık tedbirlere uyan vatandaşlara da teşekkür etti.
 

"KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE BAZI KARARLAR ALDIK"

Koronavirüsle mücadelede Elazığ'da yürütülen çalışmalar ve alınan kararlara ilişkin bilgiler veren Vali Yırık, "Vatandaşlarımızın yaz ayının yoğunluğu, gerekse yurt dışından gelen vatandaşlarımızın çokluğu ve insanlarımızın bu mevsimin özelliği dolayısıyla düğün, nişan, kına, sünnet gibi birtakım törenlerin arttığı, taziyelerin oluştuğu bu ortamlarda zaman zaman kuralların ihmal edilebildiğine şahit oluyoruz.

Vatandaşlarımız kuralları ihmal ettikçe sayının çoğalabileceğine dikkat çekiyoruz. Vatandaşlarımızın temizlik, maske ve mesafeye, özellikle maske ve mesafenin temizlikle birlikte koronavirüse karşı etkili yöntem olduğunu şu anki en etkili yöntem olduğunu mükerreren üçüncü hafta olması hasebiyle vatandaşlarımıza anlatıyoruz.

Geçtiğimiz hafta il pandemi kurulumuzda birtakım kararlar aldık.

Elazığımız'da vatandaşlarımızın sağlığının korunması, bulaş riskinin azaltılması, insanlarımızın bu virüsten uzak kılınması açısından birtakım kararlar aldık.

Başlıca düğün, tören nişan, kına gibi bu tür hadiselerin süresinin 3 saat ile kısıtlanmasına karar verdik. Bununla birlikte taziyeler, açık alanlarda. çadırlarda ve benzeri mekanlarda olmasının uygun olmadığına karar verdik.

Vatandaşlarımızın mümkün olduğu kadar cenazeleri olan vatandaşlarımıza telefon ile taziye bildirmelerini en sıhhatli yöntem olduğunu pandemi kurulumuzda kararlaştırdık.

Özellikle asker uğurlamalarında çoklu şekilde uğurlama törenleri yakın temasın artık bu dönemde olmamasının son derece uygun olduğunu belirterek kararlaştırdık ve vatandaşlarımıza tebliğ ettik. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın bu sıkıntıyı  fazla yaşayabileceği, daha riskli olabileceği gerçeği ile pazar yerlerinde 11:00'den sonra gözükmelerinin daha uygun olduğunu kararlaştırdık.

Vatandaşlarımızın bu sirkülasyonda daha az zarar görebilmesi için, bu virüsten korunabilmesi için böylesine tedbirler aldık." dedi.
 

"VATANDAŞLARIMIZIN TEDBİRLERE RİAYET ETMESİNİ BEKLİYORUZ"

Vatandaşların tedbir kararlarına azami ölçüde riayet etmelerini isteyen Vali Yırık, "Zaman zaman maskesini takmayan, mesafe hususuna çok dikkat etmeyen vatandaşlarımızın olduğunu görüyoruz maalesef.

Ama biz ısrarla bilinçlendirmeye, rehberlik etmeye devam ediyoruz. 'Talihsizlikler insanların açık bıraktığı kapıdan içeri sızarlar' diye bir cümle var.

Onun için önce tedbir sonra takdir. 3 haftadır toplu bulunan alanlarda, pazar yerlerinde AVM'lerde, çarşılarda, kıraathanelerde, düğün salonlarında, otogarlarda hasılı insanlarımızın yoğun olduğu yerlerde bu tedbirlerin hayati önem taşıdığını bugün bir kez daha söylüyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte artma trendi gösteren vaka sayısının azalmasını ümit ediyoruz.

Bu tedbirlerin zaten maksadı da bu. İnşallah başarılı oluruz."  diye konuştu.
 

"TÜM İNSANLARIMIZ KOVİD TAŞIYORMUŞ GİBİ MESELEYE YAKLAŞMALI"

Vatandaşları bilinçlendirmeye ve tedbirleri anlatmaya devam ettiklerini ifade eden Vali Erkaya Yırık, "Tüm vatandaşlarımızın kovid taşıyormuş gibi bir hassasiyetle meseleye yaklaşması bence en büyük tedbir olacak.

Hepimiz bir örnek olmaya çalışıyoruz. Bu örnek kapsamında anlatıyoruz, izah ediyoruz. İnsanlarımızın da duyarlılığı ile inşallah arzu ettiğimiz sonucu alacağız. Virüs öldürmüyor, tedbirsizlik öldürüyor.

Tedbirsizliğin insanlarımıza zarar vermemesi için bugün ısrarla izah ediyoruz, anlatıyoruz." ifadelerini kullandı.  
 

VAKA SAYISINDA ARTIŞ OLDUĞU YÖNÜNDEKİ İDDİALARA CEVAP

Elazığ'da koronavirüs vaka sayısında yüksek bir artış olduğu yönünde basın yayın organlarında ve sosyal medyada çıkan iddialara cevap veren Vali Yırık, şunları söyledi:

"Yeni kısıtlamalara ilişkin henüz bir kararımız yok.

Ama gidişatta eğer sayılar çok yükselirse ki ben çok beklemiyorum, işin doğrusu, bugünlerdeki bahsettiğim bir araya gelme, yoğunlaşma konuları ortadan kalktıkça sayılar da yavaş yavaş düşecek.

Fevkalade bir artış söz konusu değil. Zaman zaman basında, internet sayfalarında Elazığımızda vakaların hızla arttığı şeklinde yayınlar görüyorum ama bu değil.

Doğru olan, bugünkü vaka sayısının bir hafta öncesinden fazla olduğu.

Eğer tedbirlere dikkat etmezsek bu vaka sayısının da artabileceğine dikkat çekiyoruz.

Vaka sayısının artmaması için önce tedbiri biz kendimizde başlatıyoruz.

Eğer biz tedbirli olursak herkes tedbirli olmuş olur.

Eğer biz dikkat etmezsek dolayısıyla bir dikkatsizlik başlamış olur ve sonu da olumsuzlukla biter.

Bunun olmasını istemiyoruz. İnsanlarımız bilinçli, duyarlı.

Elazığlılarımız kurallara uyan insanlardan oluşan bir şehir.

Önce kendi sağlığımız için, sonra yakınımızdaki akraba, dostlarımız için ve kronik hastalar için kendimizin hastalıktan uzak kalmamız gerekiyor. İnşallah bu husus gerçekleşirse  kendimizden tedbirleri dışa doğru yansıtırsak ben sonucun iyi olacağını öngörüyorum."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol