Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

GÜRTÜRK: Elazığ Olarak Herhangi Bir Sıkıntı Yaşamadık

. Velilere uzaktan eğitim konusunda çağrıda da bulunan Gürtürk, ailelerin EBA Destek Noktalarına başvurabileceklerini kaydetti.

Yaşanan pandemi sürecinden en çok etkilenen alanlardan biri hiç şüphesiz eğitim oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitimle, öğrencilere desteğini sürdürürken; okul öncesi ve birinci sınıflarda yüz yüze eğitim kademeli olarak başlamıştı. Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk, yüz yüze eğitimde ilk günlerde velilerin tedirginliklerinin aldıkları tedbirlerle azaldığını söyledi.

GÜRTÜRK: ELAZIĞ OLARAK HERHANGİ BİR SIKINTI YAŞAMADIK

Gürtürk, günden güne de okullarda tedbirlerin arttırıldığını belirterek, “Bu çalışmalar her geçen gün artıyor. Önümüzdeki günlerde bakanlığımızın çalışımları devam edecek. 8 ve 12 sınıflarda destekleme kursları devam ediyordu, okullara gelerek kurslardan faydalanıyorlardı. 2020 tarihi lise mesleki liselerde uygulamalı dersleri yüz yüze alacaklar ve yine diğer dersler uzaktan alınacak. Önümüzdeki zamanda bilim kurulu açıklama yapacak. Elazığ olarak her hangi bir sıkıntı yaşamadık. Çok güzel gidiyor” dedi.

GÜRTÜRK: VELİLERDEN İSTİRHAMIMIZ EBA’YI TAKİP ETSİNLER

EBA’yı takip etmeleri konusunda velilere çağrıda bulunan Gürtürk, “Bu hastalık devam ederse seyreltilmiş olarak okullarımızı hazırladık ve öğrencilerimizi dönüşümlü okula açacağız. Uzaktan görülebilir dersler. Velilerden istirhamımız EBA’yı takip etsinler. İlimizde 71 tane EBA destek noktası kurduk. Velilerden istirhamımız bilgisayarı tableti olamayanlar EBA TV’yi kullansın. Eğitime ulaşımı olamayan öğrencimiz varsa bu destek noktalarına giderek ihtiyaçlarını giderebilirler” ifadelerini kullandı.

GÜRTÜRK: İKİNCİ DÖNEM BAŞLAMADAN BİRÇOK OKULUMUZDA EĞİTİM VE ÖĞRETİME BAŞLAYACAĞIZ

Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen depremde hasar alan ve yıkılan okulların yerine yenilerinin yapılmaya başlandığını da anımsatan Gürtürk, “12 okulumuz inşallah belki birinci döneme yetişecek. Çok güzel gidiyor. Hem hayırseverlerimiz tarafından yapılıyor. Hem il yatırım programımızda olan okullar yapılıyor, hem de devlet yatırım programında olan okullarımız yapılıyor. Bu süreç neden gecikti. Aksamasının en büyük nedeni pandemi süreci. Protokoller çalışmalar hızlı bir şekilde yapılamıyordu. İnşallah bundan sonra işler daha hızlı gözle görülür bir şekilde zaten devam ediyor. İnşallah önümüzdeki ikinci dönem başlamadan birçok okulumuzda eğitim ve öğretime başlayacağız” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol