Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

"Haklarımızdan Asla Geri Adım Atmayacağız"

Çekil, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, İstanbul Sözleşmesi'nin kadınlar için önemine dikkat çekerek, "Birilerinin iddia ettiği gibi İstanbul Sözleşmesi yuva yıkmıyor. Sözleşme, bir ailede şiddet gören kadın ve erkeğin cezalandırılması gerektiğini söylüyor" dedi.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NİN 4 TEMEL HEDEFİ VAR"

İstanbul Sözleşmesi'nin kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddete karşı devletin yapması gerekenleri içeren hukuki bir belge olduğunu ifade eden Çekil, "İstanbul Sözleşmesi'nin 4 temel hedefi vardır:

Birincisi; kadına karşı şiddetin önlemesi için devletin tedbirler alması gerektiğine işaret etmektedir.İkincisi; eğer kadına karşı şiddet halen devam ediyorsa, kadın-erkek eşitsizliği sürüyorsa devletin kadınların hayatını korumak için etkin adımlar atmasını istemektedir.

Devlete "6284 sayılı kanun uygula, kadınları aktif v etken koru" denilmektedir. Üçüncü  adım da ise şiddet önlenmediyse, kadınlara zarar veren erkeklerin adil yargılanması ve cezalandırılması gerektiğini vurgulamaktadır.

Devlete 'Etkin ceza sistemi uygula, adaleti sağla' denilmektedir.

Dördüncü ve son adımda ise Sözleşeme devlete kadınların daha güçlü bireyler olabilmesi, hayatın her alanında yer alabilmesi için çalışmalar yapması gerektiğini işaret etmektedir. 

Özetle; İstanbul Sözleşmesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını ön gören ve kadına karşı sokakta yada evde şiddetin önlenmesini amaçlayan hukuki bir belgedir ve Türkiye Cumhuriyeti de altına imza attığı bu sözleşmenin gereklerini yapmak zorundadır" ifadelerinde bulundu.

"HAKLARIMIZDAN ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ"

Kadın mücadelesinin yalnızca kadınların mücadelesi olmadığımı belirten Çekil;" İstanbul Sözleşmesi'ni savunmak ve uygulamasını talep etmek, kadınlar kadar erkeklerinde  içinde yer alması gereken bir adalet ve insan hakkı mücadelesidir.İstanbul Sözleşmesini ön gördüğü haklar, en temel insan haklarıdır ve insan hakları asla tartışmaya açılamaz.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak, ülkemizde tüm kadınlar haklarını tek tek öğrenip savunana kadar sokak sokak gezeceğiz, anlatacağız ve dertleşeceğiz. Haklarımızdan asla geri adım atmayacağız" şeklinde konuştu.

"KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR"

Çekil , neredeyse her gün bir kadının öldürüldüğü, tacize, tecavüze yada farklı şiddet türlerine maruz kaldığını vurgulayarak," İstanbul Sözleşmesi, bizim kırımızı çizgimizdir. Bu çizgiyi aşanı, Sözleşmeyi uygulamak yerine kaldırmak isteyenlere oturdukları koltukları dar edeceğiz." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol