Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

İl Sağlık Müdürü Bir Kez Daha Uyardı!

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, yaptığı açıklamada, "COVID-19 hastalığının  riskli kişilerde ağır seyrettiğini vurgulayan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit POLAT yaptığı açıklamada “ COVİD-19 oldukça bulaşıcı bir hastalık olması ve riskli kişilerde ağır seyretmesi nedeniyle önemli bir halk sağlığı problemidir.

Sonbahar aylarının gelmesiyle grip vakalarının da görülmeye başlanacağı bir döneme girmekle birlikte kapalı ve yeterince havalanmayan ortamlarda vakit geçirme süremiz artış gösterecektir. Bu nedenle alacağımız tedbirler daha büyük önem kazanmaktadır.

COVİD-19 gibi toplumun genelini ilgilendiren salgın hastalıklarla mücadele başarı ancak tüm toplumun sürece dahil olmasıyla mümkündür.

Bu mücadelede toplum olarak üstümüze düşen görev kişisel hijyen kurallarına uymak, maske takmak  ve sosyal mesafeyi korumaktır.

Tüm akut solunum yolu enfeksiyonlarında olduğu gibi bulaşma riskini azaltmak için önerilen temel ilkeler Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) için de geçerlidir. COVİD 19’ a karşı verdiğimiz bu mücadelede bu virüsün zarflı olması nedeniyle ellerin sık sık sabunla en az 20 saniye yıkanması el hijyeni sağlamada yeterlidir.

Aynı zamanda ellerimizin göz, ağız, burunla temasından kaçınmalıyız.

Bu mücadelede diğer silahımız olan maskenin doğru kullanımı da kritik öneme sahiptir. Maskenin burnumuzu ve ağzımızı tamamen kapatacak şekilde olması, takarken ve çıkarırken maskenin kirlenen ön kısmına dokunmayıp, maskenin ip ya da lastik kısmını kullanmakla beraber maskenin ön kısmına elimizin temas etmesi halinde elimizi sabunlu su ya da el dezenfektanı ile temizlememiz gerekmektedir” dedi.

Zorunlu olmadıkça sağlık merkezlerine gidilmemesinin önemine değinen Prof. Dr. POLAT “ Diğer bir önemli husus da sosyal mesafenin olabildiğince korunmasıdır.

Bilhassa hasta insanlarla temastan kaçınılmalıdır (mümkün ise en az 1 m uzakta bulunulmalı). 

Hasta insanlarla veya çevreleriyle doğrudan temas ettikten sonra eller sık sık temizlenmelidir.

Hastaların yoğun olarak bulunması nedeniyle mümkün ise sağlık merkezlerine gidilmemeli, sağlık kuruluşuna gidilmesi gereken durumlarda diğer hastalarla temas en aza indirilmelidir.

Öksürme veya hapşırma sırasında burun ve ağız tek kullanımlık kağıt mendil ile örtülmeli, kağıt mendilin bulunmadığı durumlarda ise dirsek içi kullanılmalı, mümkünse kalabalık yerlere girilmemeli, eğer girmek zorunda kalınıyorsa ağız ve burun kapatılmalı, tıbbi maske kullanılmalıdır.

Bu virüs ile mücadelede başarı ancak toplumun içine dahil olduğu bir mücadele ile mümkündür.

Bu mücadelede toplum olarak üstümüze düşen görev kişisel hijyen kurallarına uymak ve sosyal mesafeyi korumaktır.

Hastanelerimizdeki hizmet akışı kesintisiz devam etmektedir.

Pandemi ile mücadele yanında diğer rutin hizmetlerimizi de başarılı bir şekilde yürütmekteyiz.

Gerek personel ve gerekse de malzeme yönünden herhangi bir sıkıntımız bulunmamaktadır.

Sağlık Bakanımız ve Bilim Kurulu’nun belirtmiş olduğu kuralara uyarak bu süreci vatandaşlarımız ile birlikte başarılı bir şekilde atlatacağımızdan şüphemiz yoktur” şeklinde ifade etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol