Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

İlk Bağış Vali'den

Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl düzenlenen 'Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş' kampanyası bu yıl da devam edecek.

 Kampanya kapsamında Elazığ İl Müftülüğü, öğretmenevi önünde stand açılarak 'vekaletle kurban kesimi organizasyonu' başlattı.

Kampanyanın açılış programına Elazığ Valisi Erkaya Yırık, belediye Başkan Vekili Nafiz Bilginoğlu, İl Müftüsü Selami Aydın ve davetliler katıldı.
 

KURBAN ETLERİ DEPREMZEDELERE DAĞITILACAK

Programın açılışında konuşan İl Müftüsü Selami Aydın, kampanyanın yıllardır devam ettiğini belirterek, "Allah'a şükürler olsun Aziz milletimiz asırlardır İslam'ın sancaktarlığını yapmış, tarihin akışına yön vermiş, geniş coğrafyalarda medeniyet inşa etmiş milletimiz; mağdurlara, muhtaçlara yardım elini uzatmaya devam ediyor ve uzatıyor.

Bu bağlamda Diyanet İşleri Başkanımız ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile beraber, 'vekaletle kurban kesimi organizasyonu' yapıyoruz.

Bugün Elazığ'ımızda il Müftülüğü olarak standımızın açılışını yaptık.

Sayın Valimiz teşrif ettiler.

Sayın Valimiz başlangıç yaparak kurbanını vekalet yoluyla bizlere verecekler.

Bugün bunun merasimini icra edeceğiz.

Bildiğiniz gibi bu hizmetler senelerden beri devam ediyor.

Hayır sahiplerinden aldığımız emanetleri muhtaçlara ulaştırıyoruz.

Yurt içinde ve dışında bu kurbanları değerlendiriyoruz.

Bu sene malumunuz acı üzerine acı yaşadık. Deprem oldu.

Bu depremi de vesile kılarak, Sayın Valimizin de takdirleriyle Türkiye Dinayet Vakfı ile Elazığ'daki ihtiyacı olan kardeşlerimize dağıtacağız."
 

VALİ YIRIK; "BEN DE KURBANIMI KARDEŞİMLE PAYLAŞIYORUM"

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, yaptığı konuşmada, "Malumunuz Diyanet İşleri Başkanlığımız uzun yıllardır vatandaşlarımızın vekaletini almak suretiyle devlet eliyle ve devlet güvencesi altında kurbanları muhtaç vatandaşlarımıza ulaştırıyor.

Sadece yurt içinde değil yurt dışında da yine mağrur, mağdur kardeşlerimize bu hizmeti vermek suretiyle vatandaşımızın hayrına ortak oluyor.

Müftü Hocamız, Diyanet işeri başkanlığımızın  '' Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş'  kampanyası kapsamında çalışmanın başladıklarını kaydetti.

Elazığ Valisi olarak ben de kurbanımı kardeşimle paylaşıyorum." dedi.

Anahtar Kelimeler:
İlk Bağış Validen

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol