Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler türkiyede deprem yenıufuk yeniufuk gazetesi

Bu haber kez okundu.

İYİ Parti: “Maden Yok Olmaktadır”

Doğal olmayan heyelan nedeniyle büyük bir risk altında bulunan Maden’de incelemelerde bulunan iyi parti il ve merkez ilçe başkanları Maden halkı ile görüşerek yaşadıkları sıkıntıları dinlediler.

Maden’de yaşayan insanların çok zor bir süreçten geçtiklerini ifade eden Elazığ İyi Parti İl Başkanı Mevlüt Or,” Bir ilçe halkının özelleştirilmiş firmanın kaderine mi terk edilmek isteniyor.” dedi

Doğal olmayan heyelan nedeniyle toprak kaymalarının yaşandığı, Maden ilçesinde sorunların ve sıkıntıların çözüme kavuşturulamadığını söyleyen OR, aynı zamanda ilçede bulunan Fabrikanın tamamıyla bir kişinin iki dudağının arasında olduğunu söyledi. İlçede ki vatandaşlar fabrikadan dolayı kaderine mi terkedildi diye soran OR hükümetimiz neden bununla ilgili bir adım atmıyor merak ediyoruz.” dedi.

MADEN YOK OLMAKTADIR

İYİ Parti Maden İlçe Başkanı Necla Çağıran il teşkilatının ilçelerini ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ilçenin her geçen gün yok olma ile karşı karşıya olduğunu ifade etti.

İlçe Başkanı Necla Çağıran, Valiliğe ve Çevre Şehirciliğe Heyelandan dolayı başvuruda bulunduklarını ama geri dönüş sağlanmadığını söyledi ÇED raporlarında heyelanın Madeni kaydırdığını ve bunun bilirkişilerce belirlendiğini belirten Çağıran; "Göç veren ilçeyiz zaten halkımız mağdur her geçen gün Maden yok olmaktadır, buna birde pandemi deprem eklenince vatandaşımız zorda kalmıştır.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol