Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

KAFALAR KARIŞIK

Kimin ne yaptığı artık bilinmiyor. Vatandaşların ve sağlık çalışanlarının kafası karışık, Yetkili kurumlar ise ne açıklama yapıyor ne de önlem alıyor. Hastaneler adeta virüs kaynıyor. Normal hastalarla koronavirüslü hastalar iç içe girdi. Korkudan hastaneye gidemeyen poliklinik hastaları, çaresiz bir şekilde çözüm bekliyor.

KAFALAR KARIŞIK

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgınında vaka sayısında artış devam ediyor.

Salgın hastalık can almaya devam ederken diğer yandan tedbirlere uyulmaması nedeniyle vakalarda artış yaşanıyor.

1 Haziran'da kontrollü sosyal hayata geçilmesinin ardından düğün, nişan, asker uğurlama, taziye gibi toplu merasimlerden ötürü salgın daha çok yayıldı. Maske, mesafe kurallarını hiçe saymasının faturası ağır oldu.

Elazığ'da son günlerde koronoavirüs vaka sayısındaki artış sağlık personeline de sıçradı. Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Reşit Kılıç, yaptığı açıklamada Elazığ'da koronaüvirüs vaka sayısında patlama yaşandığına dikkat çekmiş, sağlık çalışanlarının da hastalığa yakalandıklarını dile getirmişti.

Durumun ciddiyeti gözler önündeyken, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüklerinin çaresiz tutumları tepki topluyor.

 

HASTALAR İÇ İÇE

İsminin açıklanmasını istemeyen bir doktor, koronavirüsle mücadeledeki vahim tabloyu gözler önüne serdi. Koronavirüs tanı ve tedavisinde merkez konumunda olan Elazığ Şehir Hastanesi ve Fırat Üniversitesi Hastanesinde poliklinik hastaları ile koronavirüs hastalarının iç içe olduğu, bu durumun büyük bir risk oluşturduğu vurgulandı. Bazı sağlık çalışanları Şehir Hastanesinin pandemi hastanesi olarak hizmet vermesini, Fırat Üniversitesi Hastanesinin ise salgın dışında olan hastalarına bakmalarını önerdi.

 

"TEST KONUSUNDA CİDDİ SIKINTI YAŞANIYOR"

Öte yandan Elazığ'da Koronavirüs testi konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığı öğrenildi. Virüs şüphesi taşıyan vatandaşların test yaptırmak için Şehir Hastanesine ve Fırat Üniversitesi Hastanesine gittiği, ancak tarama testi yaptıramadıkları belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
KAFALAR KARIŞIK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol