Öne Çıkanlar Arslan: İş Dünyası Olarak 2021 İçin Ümitli ve Heyecanlıyız 8inciye Hazırlanıyor az hasarlı YENİ KARAR İKİ TARİHİ ESER HAYATA DÖNDÜRÜLÜYOR

Bu haber kez okundu.

Kanatlı Barajı ve Sulamasında Sona Doğru

Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Elazığ'ın en önemli sulama projelerinden biri olan Kanatlı Barajında incelemelerde bulundu ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Bölge Müdürü Dündar, yaptığı açıklamada, alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar neticesinde 20 Ekim 2020 tarihinde baraj gölünde su tutulacağını belirtti.

Elazığ Kanatlı Barajı ve Sulaması Projesinin toplam 425 milyon TL'ye mal olduğunu ifade eden Dündar, "Temelden 79 m yüksekliğinde, kil çekirdekli yarı geçirimli dolgu tipinde ve 4,9 milyon m3 gövde dolgu hacmine sahip olan Elazığ Kanatlı Barajında depolanacak 43,90 milyon m3 su ile Arazi Toplulaştırması da yapılan Elazığ İli Karakoçan ve Kovancılar ilçe sınırlarında bulunan Demirci ve  Kuşcu Ovaları ile 19 köyün içinde bulunduğu 70.920 da tarım arazisinin cazibeli borulu basınçlı sulama şebekesi ile 2021 yılı sulama sezonuyla birlikte sulanması temin edilecek ve yılda 79 milyon TL tarımsal sulama faydası ve 21.000 kişiye tarımsal istihdam sağlanacaktır. 

Söz konusu Kanatlı Barajı Sulama alanının da içinde olduğu Kovancılar ve Karakoçan ilçelerine bağlı 28 köyde ve toplam 19.185 hektar alanda yürütülen arazi toplulaştırma çalışmaları sayesinde, bu alandaki çok hisseli arazi sorunları çözüldü, sınır ihtilafları ve işgal sorunları çözüme kavuşturularak, bütün parselleri yolla irtibatlandırıldı. Böylece, tarım işletmelerinin sahip oldukları küçük, parçalı ve dağınık arazileri modern tarım işletmeciliğine göre yeniden düzenleyerek, daha az zaman, iş gücü ve sermaye kullanımı sağlamak suretiyle, üretim faktörlerinden en iyi biçimde yararlanarak tarımsal üretimi ve tarım işletmelerinin verimliliği arttırılması ve kırsal kesimdeki nüfusun hayat standartlarının yükseltilmesi hedeflenmiştir.

Bu projelerin, Elazığ ilimize kazandırılmasında emeği ve desteği olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye, DSİ Genel Müdürlüğümüze, Milletvekillerimize, DSİ ve yüklenici firmalarının çalışanlarına ve katkı sunan herkese en kalbi teşekkürlerimizi sunuyoruz. Elazığ ilimize, Karakoçan ve Kovancılar ilçelerimize ve çiftçilerimize hayır olsun. Bol ve bereketli kazançlar getirsin. DSİ Çalışır Elazığ kalkınır, Türkiye kalkınıyor." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol