Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

Kanatlı Barajında Çalışmalar Devam Ediyor

DSİ tarafından, Kovancılar ilçesi Peri Nehrinin yan kollarından Bulanık Çayı üzerine inşa edilen Kanatlı Barajında derivasyon tüneli, menba ve mansap batardoları ve dolusavak imalatları tamamlandı. Barajda gövde dolgusu imalat çalışmaları devam ediyor. Projenin tamamlanmasıyla 2020 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 79.112.443 TL gelir artışı sağlanması hedefleniyor.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, yaptığı açıklamada, Elazığ'ın mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiklerini söyledi.

Elazığ ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artmasının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynadığını ifade eden Yıldız, bu kapsamda Kanatlı Barajı inşaatında çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Yıldız, “Barajın temelden yüksekliği 79 metre olup 4,89 milyon m³ gövde dolgu ve 43,90 milyon m³ su biriktirme hacmine sahiptir. Barajda depolanacak su ile Kovancılar ilçesi Demirci Ovası ile Karakoçan ilçesi Kuşcu Ovalarında bulunan 19 köyün (Durmuşlar, Karasungur, Aşağı Mirahmet, Mirahmet, Demirci, Bayramyazı, Kuşçu, Başyurt, Deveci, Köryusuf, Aşağı Ovacık, Mahmutlu, Yüzev, Cumhuriyet, Kümbet, Akbulak, Maksutali, İsabey ve Akyokuş) toplam 70.920 dekar tarım arazisi sulanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanmasıyla 2020 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 79.112.443 TL gelir artışı sağlanması hedeflenmektedir. İş kapsamında derivasyon tüneli, menba ve mansap batardoları ve dolusavak imalatları tamamlanmıştır. Barajda gövde dolgusu imalat çalışmaları devam etmektedir." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol