Öne Çıkanlar KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti yaz sıcaklıkları YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi satın alınacaktır

Bu haber kez okundu.

Kaplan: "İktidarın Görevi Sorunlara Çözüm Bulmak"

Kaplan, yaptığı açıklamada, Türkiye'de ekonomik kriz yaşandığını, iktidarın ülkeyi yönetemediğini söyledi.

"DEVLETİ İŞLEMEZ HALE GETİRDİNİZ"

Türkiye'nin ekonomik krizden kurtulması için hükümete sundukları 17 maddelik krizden çıkış çözüm önerilerinin biran önce uygulanması gerektiğini kaydeden Kaplan, "İşçinin, köylünün, çiftçinin, emeklinin, memurun, esnafın, sanayicinin, öğrencinin yani tüm kesimlerin ve katmanların hakkını gündeme taşımak ve savunmak bizim görevimizdir. Onların hakkını vermek ve hukukunu korumak da sosyal devletin görevidir. Millet adına devleti yöneten iktidarı bir kez daha uyarıyoruz. Artık partizanlık yapmaktan vazgeçin. Sizler krizi yönetemediğiniz gibi yeni krizler oluşturup şehrin huzurunu bozuyorsunuz.  Üstüne bütün bunları yapan siz değilmişsiniz gibi kendi suçunuzu başkalarına yüklüyorsunuz.  Covit-19'u yani pandemiyi bahane ederek eğitimden tutunda sağlığa varıncaya kadar devletimizin saat gibi işleyen sistemini bozdunuz.  Devlet kademelerindeki görevlendirmelerde liyakatin canına okudunuz. Sırf yandaşlarınızı hak etmediği noktalara taşıyabilmek için devletin tüm kurumlarının ayarını bozdunuz. Devleti işlemez hale getirdiniz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletin menfaati ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizden bir an önce çıkması için hükümete önerdiği ve kamuoyuna da açıkladığı 17 maddelik krizden çıkış çözüm önerilerimizi  acilen uygulayın." dedi.

"İKTİDARIN GÖREVİ SORUNLARA ÇÖZÜM BULMAK"

İktidarın görevinin insanların dertleri ile ilgilenmek, yaşamış oldukları sorunlara çözüm bulmak olduğunu vurgulayan Kaplan, "Size bir başka önerimiz de  insanlarımızı ötekileştirmeden ayrıştırmadan  dertlerine derman olun, kimseyi daha fazla yoksullaştırmayın her gün iflas  eden ve kepenk kapatan iş yereri , borcunu ödeyemeyen, esnaf kardeşlerimiz, gün geçtikçe daha çok yoksullaşan ve geçim sıkıntısı nedeniyle, her gün  intiharlar eden  vatandaşlarımızı basından görüyoruz okuyoruz. Bu noktada iktidarın birinci görevinin insanlarını yaşatmak olduğunu hatırlatmak istiyoruz.  İktidarın görevi insanların dertleri ile ilgilenmek yaşamış oldukları sorunlara çözüm bulmaktır. Biz sizin bu sorunları çözemeyeceğinizi biliyorduk. Vatandaşlarımız ise sizin bu beceriksizliğinizi maalesef yaşayarak gördüler. AKP iktidarı ve onun küçük ortağı MHP  vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları çözmek yerine bu sorunları unutturmak için yeni sorunlar oluşturmaktadır. AKP ve küçük ortağı MHP'nin ortaya koyduğu bu politika vatandaşlarımızın sorunlarını daha da derinleştirmektedir" ifadelerine yer verdi.

"ÜLKEYİ YÖNETEMİYORSUNUZ"

İktidarın, ülkeyi yönetemediğini söyleyen Kaplan, şöyle devam etti: "Buradan açıkça söylüyorum; bu ülkeyi yönetemiyorsunuz. 18 yıldır bu ülkenin kaynaklarını kullandınız. Devleti soyup soğana çevirdiniz. Cumhuriyet tarihi boyunca kazandığımız her şeyi sattınız yandaşlarınıza peş keş çektiniz.  Bu ülkeyi kuran atalarımızın bu ülke vatandaşlarına miras bıraktığı bütün değerleri yok ettiniz.  Bu ülkenin doğmamış çocuklarını bile  borçlu hale getirdiniz  18 yılda bu millete borçtan başka bir şey bırakmadınız.  Cumhuriyet Halk Partisi olarak milletimize daha fazla zarar vermenize eziyet çektirmenize, devletimizi yıpratmanıza, borç batağına sürüklemenize yoksullaştırmanıza izin vermeyeceğiz.  sizin sırf yandaşlarınızı zengin etmek için aldığınız iç ve dış borçlar nedeniyle  emperyalist  mihraklar ülkemizi aşağılamakta ve bize aba altında sopa göstermektedir.  Her geçen daha fazla günah işliyorsunuz.  Emperyalist ülkelere milletin sırtından bol bol faiz veriyorsunuz. Farkında mısınız vebal alıyorsunuz."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol