Öne Çıkanlar EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ SUÇLULARA GÖZ AÇTIRMIYOR elazığ şahinşerifoğlu GAKGODAN MESUTU YOK 20 ELAZIĞ ATAĞI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Bu haber kez okundu.

Karaçorlu: "Uzaktan Eğitim Yeterli Faydayı Sağlayamadı"

Karaçorlu, açıklamasında, 2020-2021 eğitim-öğretim yılına salgın nedeniyle farklı bir atmosferde girildiğini belirterek, "Okullarımız alışılanın çok ötesinde bu öğretim yılına öğrencisiz ve öğretmensiz olarak başlamış oldu. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek yayılmaya devam eden Kovid-19 virüs salgını önceki eğitim yılının ikinci döneminden itibaren eğitim hayatımıza maalesef ciddi darbeler vurdu ve halen vurmaya da devam etmektedir. Bu konuda gerek Mili Eğitim Bakanlığımız ve gerekse yereldeki yöneticilerimizin uzaktan eğitim yoluyla eğitim –öğretimin devam ettirilmesi için ortaya koyduğu plan ve projeler tam olarak yüzü yüze eğitimin yerini alabilmiş değildir. İçinde bulunduğumuz şartlarda da alması asla mümkün gözükmemektedir." dedi.

"İNTERNET ÜZERİNDEN VERİLEN DERSLERE KATILIM ÇOK DÜŞÜK"

Uzaktan eğitimin yeterli faydayı sağlayamadığını ifade eden Karaçorlu, "Önceki öğretim yılının ikinci döneminden itibaren başlayan salgın sürecinde tedbir olarak ortaya konulan uzaktan eğitimin ciddi anlamda uygulanamadığı ve yeterli faydayı sağlayamadığını görmekteyiz. Bunun en önemli nedenlerinin başında öğrencilerin önemli bir kısmının internete bağlanma konusunda imkânlarının ve uzaktan eğitimde devam zorunluluğunun olmayışıdır. Uzaktan eğitim için gerekli internet imkânı ve devam zorunluluğunun olmaması öğrencileri dersleri takip etmeleri konusunda gevşek davranmaya itmiş, böylece öğretmenlerin internet üzerinden verdikleri derslere katılım ne yazık ki çok düşük düzeylerde kalmıştır. Devam zorunluluğunun getirilememesinin nedeni olarak da öğrencilerin tamamının bilgisayar ve internete erişim konusunda eşit imkânlara sahip olmamasından kaynaklandığı da bilinmektedir."

"EĞİTİM-ÖĞRETİM İHMAL EDİLECEK BİR KONU DEĞİL"

Başkan Karaçorlu, eğitim-öğretimin ihmal edilecek, ertelenecek veya basit çalışmalarla geçiştirilecek bir konu olmadığını vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi: "Eğitim bir ülkenin geleceği ve kalkınması konusunda en önemli faktördür. Bu nedenle eğitimin yerine getirilmesi konusunda her türlü imkânların kullanılması, şartların zorlanması ve gereken en üst düzey fedakârlığın yapılması gerekmektedir. Bu konuda devletimize ve halkımıza büyük görevler düşmektedir. İlkokuldan yüksek öğretime kadar eğitimin hemen her alanında öğrencilerimizin yetiştirilmesi konusunda şu ana kadar yapılanların ötesinde daha da yapılması gereken çalışmalar ve alınacak önlemler elbette vardır. Bu konuda gerek devletimizin ve gerekse velilerimizin fedakârlık yapması ve azami gayret göstermeleri gerekmektedir. Uzaktan eğitim yanında yüz yüze eğitimin yapılması için gerekli tedbirlerin alınması ve ciddi planların yapılması geleceğimiz açısından elzem bir konudur. Bu mesele aslında zor gibi görünse de ciddi bir disiplin içerisinde gerçekleştirilebilecek aktivitelerle yerine getirilebilecek kolay bir hedef olarak ele alınmalıdır. Özellikle usta-çırak ilişkisi şeklinde eğitim veren meslek liselerimizde mutlaka yüz yüze eğitimin yapılabilmesi için gerekli tedbirler alınmalı ve planlamalar yapılarak normal eğitime geçilmelidir. Pratik verilmeden devam ettirilecek mesleki eğitimde ilerde telafisi mümkün olamayacak olumsuz sonuçların doğacağı muhakkaktır.  Bu hususta eğitimde toptancılık uygulaması terk edilerek yerleşim yerlerine, okul ve çevre şartlarına göre stratejilerin belirlenmesi gerekmektedir. Alınacak kararlarda mutlaka öğretmen, öğrenci ve velilerin de görüşlerine başvurulmalı, korku ve endişelerden uzak, akılcı, gerçekçi ve pratik çözümler bulunmalıdır. Bu konuda hem il ve ilçe müdürlerine hem de okul müdürlerine gerekli yetki ve sorumluluk verilmelidir."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol